Φορο…συμμόρφωση στον τουρισμό

Υψηλό ποσοστό φορολογικής συμμόρφωσης που θα φθάνει το 84,5 % δείχνουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, όπως φανερώνουν τα στοιχεία για τα αποτελέσματα των ελέγχων των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών που ανακοινώθηκαν χθες από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων.

 

Η θετική αυτή εξέλιξη καταγράφεται μάλιστα κατά τη φετινή τουριστική περίοδο που φαίνεται ότι είναι μια από τις καλύτερες για τη χώρα μας όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επιτόπιων ελέγχων που διενήργησαν 362 υπάλληλοι των εφοριών της χώρας σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, κατά την περίοδο από τις 7 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, από τις 8.701 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν με παραβάσεις μόνο οι 1.351, δηλαδή το ποσοστό παραβατικότητας ήταν μόλις 15,5%. Οι επιχειρήσεις στις οποίες δεν εντοπίστηκαν παραβάσεις ήταν 7.450, εξέλιξη η οποία σημαίνει ότι το ποσοστό φορολογικής συμμόρφωσης, ανήλθε στο 84,5 %.

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ