«Φταίει ο δυνατός άνεμος» για το θάνατο του παιδιού

Ο κακός καιρός φταίει για τον θάνατο του 13χρονου αγοριού και όχι οι αμέλειες και το κακοσυντηρημένο και χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας λούνα πάρκ στο Ελληνικό, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία του ο ένας από τους 4 συλληφθέντες διαχειριστής του πάρκου ψυχαγωγίας.

 

Ο ξαφνικός ανεμοστρόβιλος ήταν υπεύθυνος, όπως είπε ο διαχειριστής του λούνα πάρκ και μάλιστα πρόσθεσε ότι περιέμενε την ελεγκτική εταιρεία να ελέγξει την συγκεκριμένη πισίνα.

 

Σύμφωνα με το newsit, ο διαχειριστής προσκόμισε στην ανακρίτρια τα δικαιολογητικά που είχε στην κατοχή του για τη λειτουργία του λούνα παρκ αλλα όμως δεν είχε καταθέσει στον Δήμο.

Για τον κύλινδρο είπε ότι ήταν καινούριος και είχαν καλέσει την εταιρεία για τον ελέγξει αλλά επέμεινε ότι μοναδικός υπεύθυνος για το δυστύχημα ήταν ο καιρός.

 

Οι συνήγοροι των 4 κατηγορουμένων έχουν καταθέσει και προσφυγή με την οποία υποστηρίζουν ότι η ανακρίτρια δεν είχε το δικαίωμα να μετατρέψει σε πιο αυστηρές τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Όπως αναφέρει το newsit, όταν ρωτήθηκε αν είχε μισθώσει με κανονικό συμβόλαιο τον χώρο, είπε ότι ο δήμος είχε πλήρη γνώση για το τι θα λειτουργούσε εκεί αλλά δεν είχε καταθέσει τα δικαιολογητικά γιατί είχαν μια προσωρινή συμφωνία.

 

Είπε επίσης ότι είχε πάρει πιστοποίηση για τα παιχνίδια μέχρι το Νοέμβριο του 2013, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε βάλει προστατευτικά κιγκλιδώματα απάντησε ότι του το απαγόρευε το μισθωτήριο.

“Δεν είχα το δικαίωμα να κάνω την παραμικρή επιπλέον εργασία”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής ως προς την αδειοδότηση της συγκεκριμένης επιχείρησης.