Δεν θα πεζοδρομηθεί την Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αυτή την Κυριακή πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης, λόγω έργων ασφαλτόστρωσης που θα πραγματοποιηθούν στην οδό Εγνατία.

Η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν θα ισχύσει για αυτήν την Κυριακή, ώστε να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα εξ’ αιτίας της ασφαλτόστρωσης στην οδό Εγνατία. 

 

Υπενθυμίζεται ότι αυτήν την Κυριακή τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη θα είναι ανοικτά, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με το νόμο που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο.

 

 Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ως αντίδραση απέναντι σ’ αυτό το μέτρο, έχει προκηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία για την Κυριακή 4 Μαΐου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: 

 

«Οι μικρές επιχειρήσεις εξουθενωμένες, προσπαθούν να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό των ισχυρών, των μεγάλων ξένων αλυσίδων, των τεράστιων εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών, ανοίγοντας τις Κυριακές με δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας.

Την Κυριακή, 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι ξανά ανοιχτά. Τι κι αν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των καταναλωτών δεν έχουν χρήματα να ψωνίσουν, τι κι αν χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι δεν αμείβονται ούτε για την καθημερινή εργασία τους, τι κι αν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνεχίζουν να βάζουν λουκέτα…

Για τη δικομματική κυβέρνηση, την τρόικα και τα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές επιτυγχάνει τον στόχο τους: ανακατανομή σε βάθος χρόνου του λιγοστού (λόγω κρίσης) τζίρου από τα μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες, μαζικά κλεισίματα μαγαζιών και απολύσεις εργαζομένων, εργαζόμενοι ωρομίσθιοι φθηνοί και απλήρωτοι, κυριακάτικη μαύρη εργασία των νέων.

Όλα αυτά βαφτίζονται ανταγωνιστικότητα, εκσυγχρονισμός των αγορών και εξυπηρέτηση των καταναλωτών»

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr