Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαφανιστεί το μικρό εμπόριο: ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στο radio1d.gr

Την Κυριακή 4 Μαϊου τα καταστήματα θα είναι και πάλι ανοιχτά, ωστόσο η  Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ)  προκηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου. 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΙΥΕ, Θάνος Βασιλόπουλος μίλησε στο radio1d.gr και στη Γεωργία Γιολτζίδου για τους λόγους που οδήγησαν στην προκήρυξη απεργίας, για το νόμο Χατζηδάκη και τα προβλήματα του κλάδου.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης απελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακές… να εξαφανιστεί το μικρό εμπόριο”, κατείγγειλε ο κος Βασιλόπουλος. “Η υπόθεση του ωραρίου ξεκίνησε το 1992 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά δεν πέρασε’ συνέχισε, καταγγέλοντας το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για ανοιχτά καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο ως “στημένο”. 

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι τα καταστήματα που άνοιξαν την Κυριακή των Βαΐων, με ελάχιστες περιπτώσεις, δεν δούλεψαν, ενώ χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες. Ο κος Βασιλόπουλος χαρακτήρισε τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας “καταστροφικά”. “Έχουμε σκοτώσει τη λογική. Ανοίγοντας το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα φορτώνουν με περισσότερα έξοδα λειτουργίας, όταν τα έξοδα αυτά είναι ήδη φορτωμένα” συμπλήρωσε ο ΓΓ της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες, αυτή την Κυριακή “να δουν τη φάκα και όχι το τυρί”.

 

Ακούστε τη συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Θάνου Βασιλόπουλου, στο radio1d.gr και στο Δρόμο της Εδέμ με τη Γεωργία Γιολτζίδου ΕΔΩ

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr