Φυλακίστηκε άνδρας για κατοχή σπάθας

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κάθισε νεαρός άνδρας, το όνομα του οποίου περιλήφθηκε σε δικογραφία των Αστυνομικών Αρχών στο πλαίσιο ερευνών για τη βεβήλωση των Εβραϊκών Νεκροταφείων της Θεσσαλονίκης, περιστατικό που διαδραματίστηκε πριν από πέντε χρόνια.

 

Αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει κοντά στο σημείο των Κοιμητηρίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε έντυπο υλικό ακροδεξιών πολιτικών αντιλήψεων. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του βρέθηκε και μία σπάθα. Όπως στον πρώτο βαθμό, το Εφετείο τον έκρινε τελικώς ένοχο για την κατοχή της σπάθας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 25 μηνών, αλλά είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

 

Μαζί του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε δικαστεί κι ένας 26χρονος που κρίθηκε ένοχος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και τιμωρήθηκε με φυλάκιση 15 μηνών. Στην ίδια υπόθεση είχαν εμπλακεί και δύο ανήλικοι που παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.

Η βεβήλωση αποκαλύφθηκε όταν υπεύθυνοι των Νεκροταφείων, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Σταυρούπολης, εντόπισαν αντισημιτικά συνθήματα γραμμένα σε τάφους και στην περίφραξη των Κοιμητηρίων, ενώ στο εσωτερικό τους βρέθηκε εύφλεκτο υγρό, χωρίς όμως να έχουν διαπιστωθεί καταστροφές από εμπρησμό. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ