Γ. Αρχοντόπουλος στο radio1d.gr: «Μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βάλει ισχυρά αναχώματα για τα κοινά αγαθά»

Στο radio1d.gr μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, ο οποίος βέβαια είναι γνωστός από τους αγώνες του με την κίνηση «SOSτε το Νερό» και από τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για το νερό.

 

Ο και πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ. Γιώργος Αρχοντόπουλος τόνισε ότι θέτει υποψηφιότητα με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί «Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που είχε 3% μέχρι και σήμερα για το νερό δεν έχει αλλάξει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βάλει ισχυρά αναχώματα για τα κοινά αγαθά, νερό, ρεύμα, ενέργεια, ώστε να μην μπορούν να γίνονται λεία των εργολάβων. Και να στοχεύσει σε μια νέα, περισσότερο κοινωνική πολιτική, με μεγαλύτερη ευαισθησία».

 

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι «η προσπάθεια εξομοίωσης παραμονές εκλογών είναι μια προσπάθεια για να δείξει ότι όλοι ίδιοι είναι. Ε, λοιπόν, εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους».

 

Σχετικά με το πώς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Αρχοντόπουλους αναφέρει: «Έχουμε ήδη μια πορεία ευρωπαϊκή με τα μνημόνια και τις καταστροφές, αλλά άλλο είναι το πρότυπο της ενωμένης Ευρώπης, αυτό της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας. Τις κωλοτούμπες άλλοι τις έχουν κάνει, όπως ο κ. Σαμαράς που έχει υπογράψει τα μνημόνια, ενώ διακήρυττε την εναντίωσή του όταν ήταν αντιπολίτευση».

 

Επίσης υπογράμμισε πως «θέλουμε τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές για να ψηφίσουν και γι’ αυτούς που λείπουν! Για τα χιλιάδες νέα παιδιά που δεν τους έδωσε τη δυνατότητα του εκλέγειν η κυβέρνηση, αλλά και γι’ αυτούς που μετανάστευσαν και δεν τους δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσουν από το εξωτερικό. Διπλά τιμωρημένοι δηλαδή»!

 

Όσο για την περίπτωση της πιθανής αυτοδυναμίας «εγώ λέω πως η αυτοδυναμία επιβάλλεται, γιατί με κόμματα δορυφόρους συμφερόντων, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr