Γηροκομείο στο Μαρούσι: Είχαμε ύποπτο κρούσμα στις 28/8 και εργαζόμενο που βγήκε θετικός στο τρίτο τεστ

Παρά τις επισημάνσεις των ειδικών και τον κόκκινο συναγερμό που είχε σημάνει, ο κορωνοϊός κατάφερε να μπει και σε ένα ακόμη γηροκομείο. Αυτή τη φορά στο Μαρούσι.

Πρόκειται για το γηροκομείο Centaurea στο οποίο εντοπίστηκαν 19 κρούσματα. Παρά τις πρώτες πληροφορίες που ήθελαν ο εντοπισμός να γίνεται τυχαία από τον ΕΟΔΥ, όπως υποστηρίζει η δικηγόρος του οίκου ευγηρίας, υπήρξαν κάποιες υποψίες ήδη από τις 28 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε η κυρία Παραστατίδη μιλώντας στον ΑΝΤ1 «από τις 28 Αυγούστου παρατήρηθηκε ύποπτο περιστατικό φιλοξενούμενου με εγκεφαλικό που πήγε στο νοσοκομείο “Λαϊκό”».

«Ενημέρωσαμε άμεσα τον ΕΟΔΥ και ιδιωτικά το γηροκομείο από εκείνη την ημέρα και τις επόμενες 2 ημέρες πήγε σε ελέγχους σε ιδιωτικά εργαστήρια με τεστ για εργαζόμενους και φιλοξενούμενους».

Επιμένοντας ότι το συγκεκριμένο γηροκομείο έχει πιστοποίηση με ειδικές απολυμάνσεις ενώ δεν υπάρχουν εδώ και καιρό επισκεπτήρια, η δικηγόρος του γηροκομείου σημείωσε ότι «επειδή ο χρόνος επώασης είναι διαφορετικός υπήρξε εργαζόμενος θετικός μετά από 2 τεστ αρνητικά. Για να μπει εργαζόμενος στην επιχείρηση έπρεπε να προσκομίσει τεστ. Η μονάδα από όταν γνώριζε ότι υπήρχε υποψία ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ».

Πηγή: iefimerida.gr