Οι δικαστές ενδιαφέρονται μόνο για τις αποδοχές τους

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Ο δικαστής πρέπει να ακούει το σφυγμό της κοινωνίας» τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Όπως είπε, «είναι καθήκον των δικαστών να αφουγκράζονται την κοινωνία» και συμπλήρωσε πως «ο νόμος διαπλάθεται με βάση τις κοινωνικές ανάγκες». Υπερασπίστηκε επίσης ενδεχόμενες αυξήσεις στις αμοιβές ανώτατων δικαστικών χαρακτηρίζοντας «λογική μια τέτοια κίνηση η οποία θα επέλθει μέσα από τη διαφορετική διαβάθμιση των μισθών τους», παραδέχθηκε πως η λειτουργία των ελληνικών δικαστηρίων δεν είναι ικανοποιητική, και πως πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Τώρα ρίχνουν το φταίξιμο στους δικαστές. Τόσα χρόνια σαν καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ δεν ξέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης το πώς λειτουργούν οι δικαστές; Δεν ξέρει το εάν τηρούνται οι Νόμοι; Δεν ξέρει εάν εφαρμόζονται οι κοινοτικές οδηγίες για την προστασία του καταναλωτή; Εάν ΟΧΙ ήρθε η ώρα να τον ενημερώσουμε εμείς!!!

Οι δικαστές δεν λαμβάνουν υπόψη τη κοινωνία. Δεν ακούν τον σφυγμό της. Δεν την αφουγκράζονται. Δεν λαμβάνουν υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δανειολήπτες μετά από 7 χρόνια οικονομικής κρίσης, δυσβάσταχτων μέτρων, αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, απώλεια εργασίας και ανεργία. Δεν αφουγκράζονται την κοινωνία όταν οι τράπεζες ή ακόμη και το δημόσιο, βγάζουν στον πλειστηριασμό τα σπίτια των δανειοληπτών και των άλλων Ελλήνων φορολογούμενων για χρέη ακόμη και 500 ευρώ.

Δεν αφουγκράζονται οι δικαστές την κοινωνία όταν κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι τις υπερβολικές και παράνομες χρεώσεις των τραπεζών ή όταν παράνομα δεν τηρούν συγκεκριμένες κοινοτικές οδηγίες κατά τη σύναψη δανειακών συμβάσεων ή όταν δεν περιλαμβάνουν στη δανειακή σύμβαση το απαραίτητο έντυπο στο οποίο βάσει της κείμενης νομοθεσίας θα πρέπει να αναγράφεται ο φόρος που αναλογεί στις τράπεζες και τον οποίο πρέπει να καταβάλουν στο ελληνικό δημόσιο. Δεν αφουγκράζονται την ελληνική κοινωνία οι δικαστές όταν δεν ελέγχουν τις τράπεζες και τις αφήνουν να παρανομούν ασύστολα εις βάρος ανήμπορων και οικονομικά κατατρεγμένων δανειοληπτών.

Οι Έλληνες δικαστές έχουν αποδείξει περίτρανα ότι αφουγκράζονται μόνο τη τσέπη τους και ενδιαφέρονται μόνο για τις αποδοχές τους. Μόνο όταν θιγούν και κινδυνέψουν οι απολαβές τους κινητοποιούνται οι δικαστές και καταφεύγουν στο νόμο για να δικαιώσουν με τις δικές τους αποφάσεις τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Μετά απ΄ όλα αυτά που μάλλον αγνοούσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειές τους για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση που πλήττει καθημερινά εκατομμύρια Ελλήνων δανειοληπτών.