Ικτίνου- ένας πεζόδρομος, δυο όψεις

Τα πρωινά στον πεζόδρομο της Ικτίνου δεν θυμίζουν σε τίποτα ό,τι συμβαίνει τα βράδια. Δύο διαφορετικές “εικόνες” φαίνεται πως παρουσιάζει η περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς -σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων- παρέες νεαρών ατόμων μόλις πέσει το σκοτάδι καταλαμβάνουν το χώρο, ενώ μια μερίδα από αυτούς δημιουργεί προβλήματα.

 

Οι καταγγελίες των κατοίκων πως ορισμένοι νεαροί, έως 25 ετών, που συγκεντρώνονται στους πεζοδρόμους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος έχουν παραβατική συμπεριφορά και αφήνουν πίσω τους από σκουπίδια, άδεια μπουκάλια, μέχρι και σύριγγες ναρκωτικών, οδήγησαν το τελευταίο διήμερο στην επέμβαση της αστυνομίας.

Χθες το απόγευμα και έως τα ξημερώματα δύο αστυνομικές διμοιρίες βρισκόταν στην περιοχή, ενώ οι ομάδες των νεαρών ήταν απέναντι τους σε παγκάκια και παρτέρια της Ικτίνου, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό.

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Τετάρτης, η προσαγωγή 37 ατόμων στο αστυνομικό τμήμα για ταυτοποίηση στοιχείων, που ωστόσο αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο σε βάρος τους.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας, όπως αναφέρουν πηγές, θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, η παρουσία τους τις τελευταίες ώρες λειτούργησε αποτρεπτικά στα όποια αρνητικά φαινόμενα.

Οι νεαροί, από την άλλη, αναφέρουν πως ο χώρος είναι ελεύθερος και δημόσιος και πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην περιοχή, καθώς το μόνο που κάνουν είναι να πίνουν τα ποτά τους στα παρκάκια χωρίς να χρειάζεται να κάθονται στα καταστήματα.