Ημερίδα για ανακύκλωση και αστικά απόβλητα

Ημερίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου, από τις 18:00 έως τις 21:00, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Η ημερίδα -την οποία ενέκρινε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT του Δήμου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστεί η διαδικασία ανακύκλωσης, από την αρχή μέχρι το τέλος της αποκομιδής της (διαλογή στην πηγή, τρόπος συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών, τοποθέτηση στο σωστό κάδο, γνωστοποίηση ημερών αποκομιδής) καθώς και η διαδικασία διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων. Στόχος είναι η ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των κατοίκων της πόλης σχετικά με την ανακύκλωση καθώς και η πληροφόρησή τους για τα προγράμματα διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών που εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων όλων των σχετικών προγραμμάτων που εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα γίνει:
• καταγραφή και διερεύνηση πρακτικών προβλημάτων εφαρμογής
• επιστημονική προσέγγιση της λειτουργίας της Ανακύκλωσης στην διαχείριση των απορριμμάτων και
• παρουσίαση πρακτικών από χώρες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, τον υπεύθυνο έργων της Ελληνικής εταιρείας αξιοποίησης ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α), Ιωάννη Κουτσουράκη, το μέλος της ομάδας ανακύκλωσης της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Χατζικοτίδη, και τον Χημικό Τροφίμων, Δρ Δημήτριο Χρυσαφίδη. Επίσης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο (Workshop) για την ενημέρωση των δημοτών στις ορθές καθημερινές πρακτικές για την ανακύκλωση, με χρήση αντιπροσωπευτικών συσκευασιών-υλικών. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες.

 

Πηγή: newsbomb.gr