«Ιπποκράτειο»: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών

 Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 

Ειδικότερα οι ειδικοί γιατροί πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι με ταυτόχρονο κλείσιμο του εισπρακτικού μηχανισμού, ενώ οι ειδικευόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί, «απαιτούμε κατάργηση του νόμου για την ΕΣΑΝ Α.Ε. και θα αγωνιστούμε γι’ αυτό. Απευθύνουμε κάλεσμα στους φορείς του νομού (δήμοι – περιφέρεια) να πάρουν θέση σχετικά με τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και του νοσοκομείου μας και καταγγέλλουμε την παράνομη αλλοίωση των προγραμμάτων εφημέρευσης παρελθόντων μηνών με περικοπή δεδουλευμένων εφημεριών εκ μέρους της διοίκησης».

Σήμερα οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Εξάλλου θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, την οποία διοργανώνουν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου από την πλευρά της οδού Κωνσταντινουπόλεως.