Ιταλός γενετιστής συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεψε τα ωάρια ασθενούς του

ΦΩΤΟ: REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας αμφιλεγόμενος γενετιστής, ο Σεβερίνο Αντινόρι, που έγινε γνωστός βοηθώντας γυναίκες άνω των 60 ετών να γίνουν μητέρες, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεψε ωάρια από μια ασθενή του.

Ο 70χρονος Αντινόρι συνελήφθη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του μια 24χρονη Ισπανίδα. Η 24χρονη είχε υποβληθεί σε θεραπεία για μια κύστη που είχε εντοπιστεί στις ωοθήκες της, στη γυναικολογική κλινική του στο Μιλάνο.

Ο γιατρός έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Ρώμη και του αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης του επαγγέλματός του για έναν χρόνο, ανέφεραν αστυνομικές και δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο AGI. Κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και για σωματική βλάβη. Η Ισπανίδα είναι διπλωματούχος νοσοκόμα και είχε αρχίσει να εργάζεται πρόσφατα στην κλινική του στο Μιλάνο.

Οι δικαστικές αρχές της Ιταλία εικάζουν ότι ο Αντινόρι, που γνωρίστηκε τυχαία με την 24χρονη, την προσέλαβε και στη συνέχεια διέγνωσε την κύστη με μοναδικό σκοπό να της κλέψει τα ωάρια. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι την ακινητοποίησαν, την αναισθητοποίησαν και την χειρούργησαν παρά τη θέλησή της, ενώ η ίδια νόμιζε ότι απλώς θα της έκαναν μερικές ενέσεις για να αντιμετωπιστεί το υποτιθέμενο πρόβλημά της.

Οι συνήγοροι του Αντινόρι χαρακτήρισαν «παράλογες» τις κατηγορίες. Οι αρχές ωστόσο ερευνούν την πιθανότητα να μην πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση.