Νέος αγρότης επιχειρεί: «Μόνο από την πρωτογενή παραγωγή θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα»

Ο Κώστας Στάμος, ένας νέος άνθρωπος, Χημικός στο επάγγελμα, μίλησε στο radio1d.gr, για τα νέα του επιχειρηματικά βήματα στο χώρο της γεωργίας, την αξία των βιολογικών προϊόντων, αλλά και τη ζωή στο χωριό, όπου επέλεξε να ζήσει μετά τα φοιτητικά του χρόνια στα Ιωάννινα.

 

“Ένας νέος άνθρωπος ασχολείται με τη γεωργία για έναν και μόνο λόγο, γιατί καταλαβαίνει ότι από κει ξεκινούν όλα, είναι η πρωτογενής παραγωγή και μόνο από κει μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα” υποστήριξε ο Κώστας Στάμος.

 

“Οι νέοι θα μπορέσουν σιγά σιγά να ‘ρθουν κοντά στη γη και να αναπτυχθεί πραγματικά η χώρα” υποστήριξε ο κ.Στάμος μιλώντας για τη σημασία της γης και το κέρδος που θα έχει και η χώρα,αλλά και οι νέοι από την ενασχόληση μαζί της.

 

Αναφερόμενος στην πιστοποίηση που χρειάζονται τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας ο Χημικός τόνισε πως χρείάζονται περίπου δύο χρόνια για να γίνει αυτό,αλλά δεν είναι δύσκολη η διαδικασία αυτή.

 

Μιλώντας,ο Κώστας Στάμος για τις δυσκολίες που ο ίδιος αντιμετώπισε στη νέα του αυτή αρχή στο χώρο της γεωργίας είπε πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους νέους αγρότες μέχρι να βρει την αγορά που χρειάζεται για να προωθήσει τα προϊόντα του, αλλά εστίασε τα λεγόμενά του και στους εμπόρους οι οποίοι, κατά τον ίδιο, ασκούν μία παρεμπόδιση και ο νέος αγρότης δεν μπορεί να τους παρακάμψει εύκολα καθώς όπως υποστήριξε “είναι μία κάστα στην αγορά”.

 

Τέλος ο κ.Στάμος αναφερόμενος στη επιλογή του να ζήσει στο χωριό, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ζήσει σε μία μεγαλούπολη τόνισε πως “το χωριό για μένα είναι παράδεισος”.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr