Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση της Αστυνομίας στον πεζόδρομο της Ικτίνου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Α’Θεσσαλονίκης καταγγέλει ως απαράδεκτη την επέμβαση αστυνομικής δύναμης στον πεζόδρομο της Ικτίνου, τη Τετάρτη το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Επίσης χαρακτηρίζει “αδικαιολόγητες” τις προσαγωγές δεκάδων νέων, που εκείνη την ώρα ήταν σε παγκάκια και πεζούλια της περιοχής.

 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση υπέρ του δημοσίου χώρου και της κοινόχρηστης χρήσης του από τους πολίτες και ενάντια στην κατάχρησή του από τις επιχειρήσεις και τα τραπεζοκαθίσματα” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης.

 

“Είναι τουλάχιστον προκλητικό”, προσθέτει ,”την ώρα που η νεολαία της πόλης, η οποία υποφέρει από τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, διεκδικεί την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου, οι δυνάμεις καταστολής να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, από τις χειρότερες στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας”.

 

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε, μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των πεζόδρομων της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, όπου ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες νεαροί. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες περιοίκων για διατάραξη κοινής ησυχίας κ.ά.

 

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο πραγματοποίησαν ελέγχους ταυτοποίησης στοιχείων και προσήγαγαν συνολικά 37 άτομα που δεν είχαν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα.

 

Όλοι οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν σε κεντρικά τμήματα, ενώ λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο σε βάρος τους.