Ογδόντα φοιτητές έκαναν δωρεάν τεστ για τον ιό του AIDS στο πλαίσιο της δράσης «Κάνεις Σεξ; Κάνε Τεστ»

Ογδόντα φοιτητές έκαναν τεστ ελέγχου για τον HIV στο πλαίσιο δράσης με το σύνθημα “Κάνεις Σεξ; Κάνε Τεστ”, που διοργανώθηκε από τη φοιτητική ομάδα “Bio AUTh Team” σε συνεργασία με την “Thess Checkpoint”.

 

Τα τεστ ελέγχου για τον ιό HIV που πραγματοποιήθηκαν δωρεάν, από τις 11.00 έως τις 14.00, ήταν ανώνυμα και οι φοιτητές πήραν τα αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Η “Bio AUTh Team” του ΑΠΘ είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα Βιοεπιστημών του ΑΠΘ, η οποία δραστηριοποιείται, από τον Σεπτέμβριο του 2014, σε ποικίλα θέματα που αφορούν τις επιστήμες της ζωής.

 

“Με την τρέλα που μας διακρίνει για την κατάκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και με τη μεγάλη αγάπη που τρέφουμε για τον έμβιο κόσμο, βελτιώνουμε συνεχώς τη φοιτητική μας καθημερινότητα και εμπλουτίζουμε τις εμπειρίες που συλλέγουμε από τα χρόνια μας στο πανεπιστήμιο” υποστηρίζουν τα μέλη της ομάδας.

 

Το “Thess Checkpoint”, που προσέφερε τα υλικά και το έμψυχο δυναμικό για να πραγματοποιηθούν τα τεστ είναι ένα κέντρο πρόληψης για τον HIV που απευθύνεται στον σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό. Είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ενημέρωση για ασφαλέστερο σεξ, γρήγορο τεστ για HIV και διασύνδεση με τις Μονάδες Υγείας σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων.