Κατατέθηκαν οι φάκελλοι των προσφορών για το διαγωνισμό επισκευής των απορριμματοφόρων

Κατατέθηκαν σήμερα οι φάκελοι των προσφορών από επτά ενδιαφερόμενες εταιρίες για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό επισκευής και συντήρησης των απορριμματοφόρων και μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, ύψους 4.065.150 ευρώ, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Το σωματείο εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης είχε προκηρύξει για σήμερα το πρωί τρίωρη στάση εργασίας, ενώ εργαζόμενοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, υποστηρίζοντας ότι το μηχανουργείο του δήμου έχει τις δυνατότητες να υλοποιήσει τις απαιτούμενες εργασίες, πλην λίγων εξειδικευμένων, με το υπάρχον προσωπικό και με τις 33 νέες προσλήψεις συμβασιούχων οκταμήνου που θα γίνουν και ότι ο διαγωνισμός είναι «άσκοπος» και «εκ του πονηρού».

 

Εξέφρασαν φόβους ότι εάν αναληφθούν οι εργασίες από ιδιώτες η δουλειά τους θα απαξιωθεί, η αξιολόγηση του μηχανουργείου και των εργαζομένων του θα είναι πολύ χαμηλή, με κίνδυνο μελλοντικά την ιδιωτικοποίηση του μηχανουργείου και την εκχώρηση των υπηρεσιών μόνιμα σε ιδιώτες. «Οι φόβοι για ιδιωτικοποίηση είναι στο μυαλό τους, εγώ υπηρετώ τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς, εξηγώντας, ότι εάν δεν γίνουν επισκευές στα τριακόσια απορριμματοφόρα και δεν μπορούν να μαζευτούν τα σκουπίδια, τότε είναι που θα προβάλλει η ανάγκη να προσφύγει ο δήμος σε ιδιώτες για την καθαριότητα.

 

Σημείωσε ότι ο διαγωνισμός «όπως έγινε και πέρυσι και πρόπερσι» αφορά εργασίες που δεν μπορεί να καλύψει το μηχανουργείο, αναφέροντας ότι οι αντιδράσεις «ορισμένων» είναι ανεδαφικές. «Οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει στο μηχανουργείο, που δε φτάνουν ούτε για τις βάρδιες και παίρνουμε και οκταμηνίτες να τις καλύψουμε, αυτοί που δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν τις τρέχουσες εργασίες, θα καλύψουν τριακόσια απορριμματοφόρα; Και ποιος θα φτιάξει σασμάν, ποιος θα κάνει ρεκτιφιέ;» τόνισε ο κ. Παππάς, απευθύνοντας την ερώτηση σε όσους αντιδρούν. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι αξιολογήσεις των φακέλων με τις προσφορές που κατατέθηκαν, ανά είδος και εργασία, από τις αρμόδιες επιτροπές.