Κεφαλογιάννη: «Χρονιά επενδύσεων το 2015 για τον ελληνικό τουρισμό»

 «Το 2015 είναι μια κρίσιμη χρονιά και καμία επιτυχία δεν πρέπει να πάει χαμένη» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ. Η κ.Κεφαλογιάννη αφού στάθηκε στη συνεισφορά του ΣΕΤΕ στα τουριστικά πράγματα της χώρας, σημείωσε πως η ερχόμενη χρονιά θα είναι ιδιαίτερα καλή όχι μόνο σε αφίξεις και έσοδα αλλά και σε επενδύσεις. Όπως είπε οι κινήσεις του ΥΠΟΤ προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης επενδύσεων αποδίδουν καρπούς και υπάρχουν μηνύματα θετικά για την Ελλάδα.

 

Η υπουργός θέλοντας να απαντήσει σε αυτούς που λένε ότι η φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού είναι συγκυριακή, υπογράμμισε ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία, αντίθετα υπήρχε όραμα, σχέδιο και πολιτική βούληση. Εστιάζοντας στις δράσεις του ΥΠΟΤ η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΕΟΤ εξελίσσεται σε έναν δυναμικό οργανισμό με διεθνή παρουσία και η πρόσφατη συνεργασία του με τη Samsung το επιβεβαιώνει.

 

Δίνοντας το στίγμα των δράσεων για το 2015 η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι, στόχος είναι η αύξηση του τουριστικού πλεονάσματος στην ελληνική οικονομία αλλά και η κατανομή του τουριστικού ρεύματος σε όλους τους μήνες του έτους. Η ατζέντα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει νέα πολιτική στην κρουαζιέρα αλλά και πρωτοβουλίες για να γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού.

 

Το 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ με θέμα «τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας: Επενδύσεις και Ανάπτυξη» εστιάζει στη μεγάλη πρόκληση του ελληνικού τουρισμού να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο σε δώδεκα μήνες τον χρόνο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.