Κενά στα σχολεία μέχρι το Μάρτιο;

Υπάρχει περίπτωση τα κενά των εκπαιδευτικών ακόμη και σε μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων να μην έχουν καλυφθεί ούτε μέχρι τον Μάρτιο του 2015.

 

“Τα κενά της προηγούμενης χρονιάς για τα ΕΠΑΛ τουλάχιστον καλύφθηκαν τον περασμένο Μάρτιο. Φέτος που η κατάσταση είναι πιο δύσκολη δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε την πλήρη πλήρωση των θέσεων”, εξηγεί στο radio1d.gr η Πρόεδρος της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκη Ελένη Ζιβρακάκη.

Δραματική κατάσταση
 
Περισσότεροι από 32.000 εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από το Δημόσιο στη διάρκεια των 4 τελευταίων χρόνων του Μνημονίου. Τα 2-3 τελευταία μάλιστα χρόνια οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο είναι σχεδόν μηδενικοί , ενώ ιδιαίτερα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα: ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Αυτό όμως είναι ένα μόνο από τα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Παιδείας. Φέτος παρά τις αντιρρήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, προχωρά η Ενιαία Τράπεζα Θεμάτων και στη Β Λυκείου παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη το 22% των μαθητών της Α Λυκείου έμεινε μεταξεταστέο για το Σεπτέμβριο, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει με την κατάργηση πολλών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ η οποία οδήγησε σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς και 20.000 μαθητές στο… δρόμο.

Όπως όλα δείχνουν η πραγματική εικόνα του προβλήματος θα φανεί μετά τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνελεύσεις και θα λάβουν αποφάσεις για τυχόν κινητοποιήσεις στο τέλος του ίδιου μήνα. 

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr