«Κλειδιά ελευθερίας» γίνονται τα ποιήματα και τα διηγήματα κρατουμένων στις φυλακές Διαβατών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διηγήματα και ποιήματα γραμμένα από κρατούμενους των φυλακών Διαβατών περιέχονται στο βιβλίο με τίτλο «Κλειδιά Ελευθερίας» ,το οποίο θα παρουσιαστεί από το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, στις 7 το απόγευμα,  στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης  του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για συγγραφικό εγχείρημα των κρατουμένων-μαθητών του σχολείου που στεγάζεται στις φυλακές Διαβατών στο πλαίσιο των μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής που έγιναν κατά τη σχολική χρονιά 2014-15 σε συνεργασία με το ΜΠΣ «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Φοιτητές, απόφοιτοι και συνεργάτες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αφιλοκερδώς συνεργάστηκαν με τους μαθητές και το προσωπικό του 3ου Σ.Δ.Ε. για την πραγματοποίηση μαθημάτων βασισμένων στις αρχές, τις απαιτήσεις και τις προτάσεις του χώρου της Δημιουργικής Γραφής, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον όπου οι μαθητές εξωτερίκευσαν τις πιο δημιουργικές τους δυνάμεις συγγράφοντας ποίηση, διήγημα, στίχους κ. α.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης αποσπάσματα θα διαβάσουν μαθητές του σχολείου, ο συγγραφέας Αστέρης Μαυρουδής και οι Ειρήνη Καζάκου και Αντρέας Κουτσουρέλης, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ.
Την δράση συντονίζουν ο επιστημονικά υπεύθυνος της Εκπαιδευτικής Δράσης Μαυρουδής Αστέρης – συγγραφέας, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος – ποιητής και εκ μέρους των Εκπαιδευτικών και των Eκπαιδευομένων του 3ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης ο Θεόδωρος Καραγιαννίδης  διευθυντής του Σχολείου.