Κόντρες στις δικαστικές αίθουσες πολυεθνικής με εργαζόμενους

Η δίκη των δικών τουλάχιστον για τον συνδικαλισμό που δέχεται ισχυρά χτυπήματα στη χώρα μας, έγινε στο τέλος Οκτωβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έκαναν οι 30 περίπου εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη κατά της εταιρείας COCA COLA 3E.

 

“Πιστεύουμε ότι οι απολύσεις των εργαζόμενων στη Θεσσαλονίκη είναι παράνομες καθώς έγιναν μαζικά και χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση. Επίσης αποδεικνύουμε πιστεύουμε πως η εταιρεία έχει κέρδη άρα δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνουν οι απολύσεις”  τονίζει στο Radio1d.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Η “κόντρα” μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοσίας έχει εξελιχθεί ξανά στις δικαστικές αίθουσες. Η εταιρεία όπως εξηγεί ο κ Παπαδόπουλος είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του μποϋκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας ζητώντας από τους εργαζόμενους να σταματήσουν. Όμως τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν. Προχώρησε μάλιστα σε νέα δικαστική διαμάχη ζητώντας μας 250.000 ευρώ . Η δίκη έχει αναβληθεί για το 2015 ενώ μία νέα δίκη μάς περιμένει το 2017 όπου μας ζητά η εταιρεία 1 εκ ευρώ για ηθική βλάβη που έχει υποστεί από τις κινητοποιήσεις μας εναντίον της., Μάλιστα ήδη διαμηνύει πως τα χρήματα που θα λάβει αν κερδίσει την υπόθεση θα τα δωρήσει στα παιδικά χωριά SOS …

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr