Στα 40 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη οι τζιχαντιστές

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, ένα από τα τελευταία προπύργια του ιρακινού στρατού στην επαρχία Αλ Άνμπαρ, μόλις 40 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης.

 

Οι άνδρες του ΙΚ «έφτασαν στην Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα από τρεις άξονες. Είμαστε ουσιαστικά πολιορκημένοι», δήλωσε ο Άρεφ αλ Τζανάμπι, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

«Μέχρι στιγμής αντέχουμε, έχουμε τη βοήθεια των μαχητών τοπικών φυλών» πρόσθεσε. Όμως αν πέσει η Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, η μάχη θα μετατοπιστεί στην είσοδο της Βαγδάτης και της Κερμπάλα, προειδοποίησε.

 

Η Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, όμως οι τζιχαντιστές θα πρέπει να καταλάβουν στη συνέχεια και μεγάλους τομείς που ελέγχει ο στρατός, μέχρι να φτάσουν στις πύλες της Βαγδάτης.

 

Ο ιρακινός στρατός, παρά τη βοήθεια των τοπικών φυλών και τις αεροπορικές επιδρομές από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, έχει χάσει ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της σουνιτικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ.