Κόπηκε η επέκταση του ποδηλατοδρόμου προς Τούμπα

Κόπηκε από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το νέο έτος το έργο της επέκτασης του δικτύου των ποδηλατοδρόμων μέχρι και την περιοχή της Τούμπας έπειτα από προσωπική παρέμβαση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά.

 

«Δεν μπορεί να μιλάμε για επέκταση του ποδηλατοδρόμου, όταν το υφιστάμενο δίκτυο είναι κακοσυντηρημένο και επί της ουσίας έχει καταστεί μη λειτουργικό. Αν το κάνεις αυτό, είσαι ανακόλουθος», είπε ο κ. Παππάς από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Οι μελέτες για το έργο της επέκτασης του ποδηλατοδρόμου μέχρι και την πλατεία Θρακικού και Μικρασιατικού Ελληνισμού (πρώην αλάνα της Τούμπας) ολοκληρώθηκαν προ μηνών.

Ωστόσο ο κ. Παππάς αποφάσισε να μεταθέσει το κατασκευαστικό κομμάτι για αργότερα και σε κάθε περίπτωση αφότου θα έχει συντηρηθεί επαρκώς το υφιστάμενο δίκτυο.

Άλλωστε, περιγράφοντας τη γενικότερη φιλοσοφία του νέου τεχνικού προγράμματος, ο Θανάσης Παππάς τόνισε ότι τα έργα της καθημερινότητας είναι αυτά που θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας για τη δημοτική αρχή.
 

ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ

 

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας εμφανίστηκε αποφασισμένος να καλέσει τους οργανισμούς κοινής ωφελείας να εισφέρουν για την υλοποίηση πολλών έργων μέσα στην πόλη, δεδομένου ότι και οι ίδιοι προκαλούν σοβαρές φθορές στο δημόσιο χώρο.

Ήδη για το θέμα αυτό έχει στείλει επιστολή προς το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) και τον ΟΑΣΘ, ζητώντας να συγχρηματοδοτήσουν με το ποσό των 300.000 ευρώ τα έργα κατασκευής και συντήρησης των λεωφορειολωρίδων. “Θα προχωρήσουμε σε ανάλογες ενέργειες προς την ΕΥΑΘ αλλά και προς το σύνολο των δημοσίων οργανισμών”, προανήγγειλε ο κ. Παππάς από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΑΚΗ

 

Στην κεντρική τοποθέτησή του προς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο κ. Παππάς εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στο έργο που παρέδωσε ο προκάτοχος του Ανδρέας Κουράκης, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς έκανε λόγο για χαμηλές απορροφήσεις στην εκτέλεση των τεχνικών προγραμμάτων των περασμένων ετών, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ. Παράλληλα σχολίασε ότι στο κομμάτι των τεχνικών έργων αλληλοπλέκονται έξι διευθύνσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες δεν συνεργάζονται πάντοτε αρμονικά μεταξύ τους.
Το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται στο ύφος των 24,67 εκατ. ευρώ. Ένας από τους κεντρικούς στόχους που έχουν τεθεί είναι η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για την ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου. “Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε χωρίς πυξίδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμούς ανάλογα με τις ψυχολογικές διαθέσεις της ημέρας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. 

 

Πηγή: Μακεδονία