Περιφέρεια – Ειδική συνεδρίαση για τις αυξήσεις του ΟΑΣΘ

Στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης μεταφέρεται το επίμαχο θέμα των αυξήσεων των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ έπειτα από νέα παρέμβαση της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης του οργάνου αποφασίστηκε η σύγκληση ειδικής συνεδρίασης με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης αυτό το ζήτημα, όπου θα κληθεί το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ να ενημερώσει το σώμα.

 

Πρωτοβουλία για την ειδική συνεδρίαση ανέλαβαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Θανάσης Αγαπητός, Μάρκος Μπόλαρης και Νιόβη Παυλίδου.

 

Οι ίδιοι είχαν καταθέσει και προχθές στο περιφερειακό συμβούλιο αίτημα για να συζητηθεί το θέμα, να ληφθεί απόφαση και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα, ωστόσο η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν το αποδέχθηκε.

 

Οι επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων Θανάσης Αγαπητός και Μάρκος Μπόλαρης χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις αυξήσεις των εισιτηρίων και τον ΟΑΣΘ ιδιωτικό μονοπώλιο που λειτουργεί σε βάρος των πολιτών, ζητώντας παράλληλα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να δώσει στη δημοσιότητα το μετοχολόγιό της.

 

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και κινήσεων που διαμαρτύρονται για τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.

 

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ανταποκρινόμενη στην κίνηση των συλλογικοτήτων, πρότεινε να πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ευρεία διαβούλευση με φορείς, συλλογικότητες και κινήματα, όχι μόνο για τις προκλητικές αυξήσεις στις χρεώσεις των εισιτηρίων, αλλά και για τη συνολική λειτουργία του ΟΑΣΘ στην πόλη.

 

Η ίδια κατηγόρησε μάλιστα τη διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας ότι για ακόμη μια φορά απέδειξε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ότι παραμένει θεατής σε ζητήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν το λαό της περιοχής μας. Αυτό, όπως ανέφερε, φάνηκε ξεκάθαρα και στην απάντηση που δόθηκε στο ζήτημα των Ειδικών Μαθητικών Δελτίων για δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών από και προς το σχολείο, τα οποία δεν έχουν ακόμη εκδοθεί.

“Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, ανέφερε ότι το έχει ζητήσει επανειλημμένως από τον ΟΑΣΘ, ο οποίος όμως δεν έχει κάνει το παραμικρό, παρόλο που υποχρεούται σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη μεταφορά των μαθητών”, σημείωσε η κ. Χαραλαμπίδου.

 

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

 

Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης συζητήθηκε χθες το θέμα των αυξήσεων στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Σε σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο τάσσεται ενάντια στις αυξήσεις και μεταξύ άλλων ζητά να θεσπιστούν δωρεάν μετακινήσεις για τους άνεργους, μέσα από τη χορήγηση ειδικής κάρτας απεριόριστων διαδρομών.

Όπως έγινε γνωστό στο ψήφισμα δεν γίνεται αναφορά στο αίτημα για επαναφορά των μεταμεσονύχτιων δρομολογίων λεωφορείων, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αναμένει τις προτάσεις του ΟΑΣΘ επί του θέματος.

 

Πηγή: Μακεδονία