Κώστας Τζαβάρας: Να σταματήσει το κράτος να επιχορηγεί τα Κόμματα

kostas-tzavaras

“Αυτή τη στιγμή, με βάση το Σύνταγμα, έχουμε Δημοκρατία Κομμάτων και όχι Δημοκρατία πολιτών. Η Ν.Δ. και όλα τα Κόμματα, πρέπει να εκδημοκρατισθούν και, φυσικά, το Κράτος να πάψει να επιχορηγεί τα Κόμματα”, είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κος Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στο Radio1d.gr και τις “Πρωινές Κουβέντες” με τον Πάνο Μπουλιώνη και την Κεράσα Κωνσταντινίδου.

“Είναι ιδεολογικό το πρόβλημα της Ν.Δ. Ξεστρατίσαμε προς τα δεξιά, χάσαμε το Κέντρο και γι’αυτό χάσαμε τις εκλογές”, είπε ο κος Τζαβάρας ο οποίος επέμεινε ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για την ενότητα της Ν.Δ.

“Αυτή η άκυρη και πρόωρη διασικασία δεν ήταν απαραίτητη και δεν έπρεπε να γίνει τώρα” είπε ο κος Τζαβάρας, προσθέτοντας ότι κάποιοι συνάδελφοι του κακώς έσπευσαν την επαύριο των εκλογών να θέσουν θέμα επάρκειας της ηγεσίας.”

“Πρέπει να υπάρξει ένας θεσμικός νόμος για τη λειτουργία των Κομμάτων και να αφεθούν να γίνουν πραγματικές εκφράσεις του λαού”, τόνισε ο κος Τζαβάρας, επισημαίνοντας  ότι πρέπει και η Ν.Δ. να εκδημοκρατισθεί.