Ξεκινά το πρώτο IΝ-EDIT Thessaloniki 2014

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το πρώτο IΝ-EDIT, International Music Documentary Film Festival στην Ελλάδα με μια μεγάλη έκπληξη.

 
Η εταιρεία της Parenthesis εξασφάλισε σε πρώτη αποκλειστική προβολή στην Ελλάδα αλλά και στο παγκόσμιο δίκτυο των In-Edit Festival τα δικαιώματα της ταινίας  20.000 Days on Earth, μια ταινία για την μυστηριώδη και εκκεντρική μουσική φυσιογνωμία του Nick Cave η οποία προβλήθηκε στην φετινή παγκόσμια διοργάνωση της Berlinale στο Βερολίνο. 

 
Ο Nick Cave, μετά από 20.000 ημέρες στη γη συναντά το ψυχαναλυτή του και συζητούν για το θάνατο του πατέρα του, λίγο αργότερα συναντά την Kylie Minogue και τον ηθοποιό Ray Winstone και ανάμεσα σε όλα αυτά αφηγείται με το δικό του τρόπο τη ζωή του. Είναι μία ταινία «αλλόκοτη και σκοτεινή, συναισθηματική και υπέροχη» όσο «αλλόκοτη και σκοτεινή, συναισθηματική και υπέροχη» είναι η μουσική του. 
 
Η ταινία, θα προβληθεί την Παρασκευή 25/4 και την Κυριακή 27/4, στις 23.00, αντικαθιστώντας στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, την ταινία A Band Called Death. To A Band Called Death δεν ακυρώνεται αλλά θα προβληθεί τις επόμενες μέρες. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση ενημέρωσης για το κοινό με συγκεκριμένες ώρες και μέρες προβολής. Το ανανεωμένο πρόγραμμα, έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, www.in-edit.gr όπου κάποιος μπορεί να βρει και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ταινία, για τα παράλληλα γεγονότα και τα τελευταία νέα του φεστιβάλ..   

 
Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, 14 από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ της τελευταίας διετίας, θα προβληθούν στο Ολύμπιον αλλά το πρόγραμμα δεν σταματάει εκεί. Live sessions από συγκροτήματα της πόλης, dj sets, ένα music and film showcase, πάρτυ και βέβαια το In-Edit Thessaloniki Open Coffee, το Σάββατο στις 17.00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, θα σας πείσουν ότι δεν θα δείτε πουθενά αλλού τόση μουσική.

 
Εισιτήρια
Διάθεση των εισιτηρίων στα εκδοτήρια του Ολύμπιον, στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven spots και ηλεκτρονικά μέσω των  www.viva.gr και www.public.gr

 
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες:
 
Εισιτήριο για όλες τις ημέρες
Early bird (μέχρι 18 Απριλίου) :  25 Ευρώ
Late bird  (από 19 Απριλίου μέχρι 25 Απριλίου) : 35 Ευρώ
 
Μεμονωμένο Εισιτήριο/ προβολή
Κανονικό : 5 Ευρώ
Μειωμένο (Ανέργων , Φοιτητών) : 4 Ευρώ
 
*Το ενιαίο εισιτήριο επιτρέπει την είσοδο σε όλες τις προβολές του φεστιβάλ και στην Avant Premiere στις 23 Απριλίου (μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων)