Ξεκίνησε δοκιμαστικά η υπηρεσία μετάφρασης του Skype

Ένα βήμα πιο κοντά στην άμεση μετάφραση ξένων γλωσσών προχώρησε το Skype.

 

Η Microsoft ξεκίνησε μια δοκιμαστική έκδοση του μεταφραστή Skype που αποκωδικοποιεί τις συνομιλίες από τα ισπανικά στα αγγλικά και αντίστροφα σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης οι άνθρωποι που μιλούν αυτές τις γλώσσες θα είναι σε θέση να συνομιλούν ελεύθερα.

Ο Γκούρντιπ Παλ της Microsoft δήλωσε πως αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας 10ετούς επένδυσης. «Ο μεταφραστής του Skype θα ανοίξει απεριόριστες δυνατότητες για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ώστε να συνδέονται, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται» δήλωσε. «Οι άνθρωποι δε θα παρεμποδίζονται πλέον από τη γεωγραφία και την γλώσσα».

Η πρώτη δοκιμή έγινε σε παιδιά σχολικής ηλικίας στην Πόλη του Μεξικού και την Τακόμα της Ουάσινγκτον, όπου η μία τάξη μιλούσε ισπανικά και η άλλη αγγλικά. Τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι με το όνομα «Μυστηριώδες Skype» όπου οι μαθητές του ενός σχολείου έκαναν ερωτήσεις προκειμένου να ανακαλύψουν σε ποιο μέρος του κόσμου ήταν το άλλο σχολείο.

Η υπηρεσία Μεταφραστής Skype είναι διαθέσιμη στα αγγλικά και τα ισπανικά, αλλά η Microsoft τονίζει πως τελικά θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες γλώσσες. Προς το παρός, υπάρχουν πάνω από 40 γλώσσες άμεσων μηνυμάτων διαθέσιμες σε πελάτες που έχουν εγγραφεί μέσα της σελίδας του Μεταφραστή Skype και χρησιμοποιούν Windows 8.1.

Σύμφωνα με την Microsoft, πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Skype κάθε μήνα, ξοδεύονται συνολικά πάνω από 2 δισεκατομμύρια λεπτά συνομιλίας την ημέρα.

 

Πηγή: BBC