Ξεκινούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του κροκόδειλου στην Κρήτη

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του κροκόδειλου -δύο μέτρων- του φράγματος των Ποταμών η εμφάνιση του οποίου έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή του Αμαρίου, στο Ρέθυμνο, και στις Αρχές ενώ έχει γίνει θέμα συζήτησης σε ολόκληρη τη χώρα. 

Την ίδια ώρα ο ειδικός ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Λυμπεράκης αναμένεται να βρεθεί στο φράγμα σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τον κροκόδειλο, αλλά και διαπιστώσει αν είναι επικίνδυνος και να δώσει κατευθύνσεις για τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρει το cretalive. 

Πάντως με απόφαση των αρχών και επειδή το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να ψάξουν το κροκόδειλο και να τον απαθανατίσουν αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ειδική περίφραξη στο σημείο που εντοπίστηκε αρχικά. 

Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι ο κροκόδειλος έγινε κάτοικος Αμαρίου αφού τον ξεφορτώθηκε στο φράγμα ο ιδιοκτήτης του και μάλιστα όχι μόνο του αλλά μαζί με έναν ακόμα! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτοικος της περιοχής που είχε τα δύο κροκοδειλάκια τα άφησε στο φράγμα όταν άρχισαν να μεγαλώνουν και ο ίδιος δεν ήξερε τι να τα κάνει. Αυτό που προβληματίζει τις αρχές στην περίπτωση αυτή είναι να μην πρόκειται για ζευγάρι!