Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις συντάξεις και τα επιδόματα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

«Η νέα κυβέρνηση έχει διασφαλίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ κάθε σύνταξη» δήλωσε στο Mega.

Και πρόσθεσε: «Σας διαβεβαιώνω ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν θα τα αντιμετωπίζουμε άμεσα. Ήρθαμε για να διασφαλίσουμε τις συντάξεις και να σταματήσουμε τις μειώσεις» είπε, απαντώντας στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά που προκάλεσαν σύγχυση.

Μιλώντας νωρίτερα στο Mega ο κ. Ρωμανιάς επεσήμανε το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία. «Έχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη προβλήματα καταβολής συντάξεων δεν υπάρχουν. Το Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε όμως θα βρούμε λύση».

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτικούς σταθμούς διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή συντάξεων στο ΙΚΑ. Τόνισε ότι «δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά είναι κατορθωτά».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, είπε στον ΑΝΤ1 ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα επιδόματα.  «Τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα είναι εξασφαλισμένα» τόνισε.