ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ Κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το προεκλογικό σποτ για τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα της παιδείας αποτελεί ωμή κοροϊδία για το λαό της περιοχής. Ο κ. Τζιτζικώστας και η Περιφερειακή Αρχή υλοποίησαν έργο που αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Και αυτό μόνο μετά από οργανωμένες διεκδικήσεις, αγώνες και πιέσεις του μαθητικού, φοιτητικού, γονεϊκού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.

Τα παραδείγματα πολυπληθή: H πτώση ανεμιστήρα οροφής και ο τραυματισμός δύο μαθητές, στο 5ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης. Το επανειλημμένο κλείσιμο του ειδικού σχολείου Πυλαίας, λόγω συχνών εμφανίσεων ποντικών(!). Το ότι παραδόθηκαν μόνο τα «ντουβάρια» ως ειδικό σχολείο στο Άγιο Αθανάσιο, συμβουλεύοντας τους γονείς να απευθυνθούν σε χορηγούς για να το γεμίσουν με θρανία, καθηγητές, άλλον εξοπλισμό. Το ότι οι μαθητές στα σχολεία της Ανατολικής Υπαίθρου περιμένουν κάθε χρονιά μέχρι τα Χριστούγεννα, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να φτάσουν με ασφάλεια στα σχολεία τους. Και δεν συζητάμε για τον έλεγχο της αντισεισμικής επάρκειας των σχολικών κτηρίων που προφανώς για την περιφερειακή αρχή θεωρείται πολυτέλεια.

Με ευθύνη και του κ. Τζιτζικώστα τα σχολεία της περιοχής μας «ανθίζουν» σε υπόγειες αίθουσες, σε τάξεις χωρισμένες στα δύο με γυψοσανίδες, σε ακατάλληλα μισθωμένα κτήρια, όπου μέχρι και οι διάδρομοι και οι κερκίδες γίνονται αίθουσες διδασκαλίας.

Όσον αφορά τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, η περιφερειακή αρχή δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα! Εκτός και αν διεκδικεί τις μειώσεις κατά 60% σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό προσωπικό ή την προσπάθεια εμπλοκής συγκεκριμένων τμημάτων με το δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Στις εστίες έχει να μπει τούβλο εδώ και 30 χρόνια, όταν οι εστίες δεν καλύπτουν ούτε το 2% των φοιτητών.

Η απορροφητικότητα των κονδυλίων ΕΣΠΑ για την οποία υπερηφανεύεται η διοίκηση της ΠΚΜ, με τη στοχευμένη χρηματοδότηση εργαστηρίων και προγραμμάτων, δεν αλλάζουν την τραγική κατάσταση της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Ένα παραπάνω που η πλειοψηφία των αναγκαίων έργων υποδομών, δεν είναι επιλέξιμα σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ και της κυβέρνησης, καθώς δεν συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Ο κ. Τζιτζικώστας είναι συνυπεύθυνος αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, γιατί έχει συνυπογράψει τα μνημόνια και τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, γιατί συγκαλύπτει την αντιλαϊκή πραγματικότητα.

Καλούμε το λαό να τους γυρίσει την πλάτη και να ψηφίσει ΚΚΕ παντού. 

  • Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση,

Αβραμόπουλος Σωτήρης

  • Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,

Δάσιου Δέσποινα

Αγοράστη Ιωάννα

Πολυκάρπου Σίσσυ

Πετίκη Μαρία

Χατζηβαρίτη Φρίντα

Μαμάτας Λευτέρης

Κουρμούλης Γιάννης

Δελιγκά Τιτίκα