Λαβράκια έβγαλε το «ντου» της οικονομικής εισαγγελίας στη UBS

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Στα γραφεία υποκαταστήματος της UBS «εισέβαλαν» αιφνιδίως το βράδυ της Παρασκευής οι οικονομικοί εισαγγελείς που φαίνεται να έβγαλαν «λαβράκι», αφού από στοιχεία που συνέλεξαν ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς σήκωσαν σκληρούς δίσκους υπολογιστών και τα αρχεία τόσο απο το υποκατάστημα όσο και απά το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργαζεται με αυτήν.
Κατάφεραν ήδη να ταυτοποιήσουν σχεδόν 200 καταθέτες, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμυρια.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε απο τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστο Ντζούρα, οι οποίοι κατάσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά.

Όπου δεν υπηρχαν ποσά έγινε αυτόματη αντιστοίχηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας.

Είναι θέμα χρόνου να αποσταλούν σημειώματα στους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη νομοθέτηση της διάταξης περί αυτοκαταγγελίας που θα παρέχει ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους σπεύσουν να πληρώσουν πριν κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Εκτιμάται ότι η εν λογω λίστα μπορεί να αποφέρει στο δημόσιο πάνω απο 2 δισ. ευρώ.’

Πηγή: Ναυτεμπορική