«Μακεδονία»: Γεφύρι της Άρτας ο αεροδιάδρομος!

Το γιοφύρι της Άρτας θυμίζει πλέον ο αεροδιάδρομος 10-28 που βρίσκεται υπό κατασκευή σχεδόν 10 χρόνια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναμένεται να εξυπηρετεί υπερατλανηκές πτήσεις.

 

Παρότι το έργο προβλεπόταν να περαιωθεί το 2011, οι προβλέψεις κάνουν λόγο νια αρχές του 2016 στην καλύτερη περίπτωση, καθώς οι παρατάσεις ολοκλήρωσης του έργου διαδέχονται η μία την άλλη.
Η ιστορία του αεροδιαδρόμου θυμίζει δεκάδες παρόμοια έργα που ξεκίνησαν στην Ελλάδα και μοιάζουν ατέλειωτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χερσαίο τμήμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ακόμη και εντός του 2014.

Ωστόσο, θα απομείνει το… δύσκολο κομμάτι του έργου, που αφορά τη σύνδεσή του με το τμήμα που μπαίνει μέσα στη θάλασσα, και την ίδια την επέκταση, όπου, λόγω των τεχνικών δυσκολιών, παίρνει διαρκείς παρατάσεις.

Βασική δυσκολία στην οποία οφείλεται η καθυστέρηση είναι το γεγονός ότι στο σημείο όπου κατασκευάζεται το έργο σημειώνονται καθιζήσεις του οδοστρώματος, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα αφενός να εγκυμονεί κινδύνους νια την ασφαλή προσγείωση και απογείωση των μεγάλων αεροσκαφών που εκτελούν υπερατλαντικές πτήσεις, αφετέρου να ελλοχεύει κίνδυνος να κλείσει και να απαιτηθούν πρόσθετες εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι η χρηματοδότηση του έργου είναι και διασφαλισμένη και ομαλή, εντούτοις, ο ανάδοχος δεν μπορεί να ξεπεράσει τον πολύ χρόνο που απαιτείται λόγω των δυσκολιών.

 

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ