«Μαύρη τρύπα» στα ξενοδοχεία από τα «κανόνια» των ρωσικών Tour Operators

Έντονη είναι η ανησυχία των επιχειρηματιών του κλάδου του τουρισμού μετά και τα απανωτά λουκέτα των Ρώσων Tour Operators και ειδικά αυτών που συμμετείχαν στην αλυσίδα προσέλκυσης Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

 

Χωρίς να αποκλείσει και το ενδεχόμενο λουκέτο κι άλλων ρωσικών πρακτορείων, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Γιώργος Τσακίρης, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι επιπτώσεις επηρεάζουν σαφώς τους ξενοδόχους που εμπλέκονται στο κομμάτι της φιλοξενίας, αλλά και την ίδια την αγορά και τον καταναλωτή ειδικότερα.

 

Εστιάζοντας στο σκέλος της ξενοδοχίας ο κ. Τσακίρης υπογραμμίζει ότι το μεγάλο ζήτημα είναι η φορολόγηση των υπηρεσιών για τις οποίες οι Έλληνες ξενοδόχοι δεν θα έχουν λάβει χρήματα από τους Ρώσους Tour Operators. Μάλιστα το ΞΕΕ το επόμενο διάστημα θα παρέμβει προς τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Σπύρος Γαλιατσάτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητά άμεση παρέμβαση της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. «Εμείς, όπως είπε, έχουμε εκδώσει τιμολόγια επί πιστώσει και έχουμε παράσχει ήδη τις υπηρεσίας μας στους Ρώσους επισκέπτες και δεν έχουμε πληρωθεί. Ωστόσο, υπογραμμίζει, θα φορολογηθούμε για αυτές, σαν να έχουμε πάρει κανονικά τα χρήματά μας».

 

Όπως είπε ο κ. Γαλιατσάτος, το τελευταίο λουκέτο του Tour Operator Solvex από την Αγία Πετρούπολη έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα νησιά του Ιονίου, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κέρκυρα με τους επιχειρηματίες του κλάδου να αναμένουν άμεσα παρέμβαση από τα αρμόδια υπουργεία.

 

Ζήτημα, επίσης, προκύπτει και με τις άδειες κλίνες από τους Ρώσους πελάτες, με τον κ. Γαλιατσάτο να τονίζει ότι θα υπάρξει μια κάθετη πτώση στις τιμές αυτών των δωματίων προκειμένου να καλυφτούν τα σπασμένα, όπως ανάφερε.

 

Δείτε επίσης:

Στο 1 εκατ.ευρώ οι ζημιές στη Β.Ελλάδα από τα λουκέτα ρωσικών tour operator