Μετεγγραφές φοιτητών με το 5%

Από χθες και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για μετεγγραφή σε τμήμα ή σχολή που επιλέγουν όσοι φοιτητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά δεν μετεγγράφησαν λόγω υπέρβασης του ορίου 5%.

 

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με την οποία “επιτρέπεται να μεταφέρουν τη θέση της σχολής ή του τμήματος, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε αυτό της προτίμησής τους”. Μετά την υποβολή του αιτήματος, η γραμματεία του τμήματος υποδοχής πρέπει να ενημερώσει εντός δεκαημέρου το φοιτητή ότι πρέπει να υποβάλει αίτηση διαγραφής από το τμήμα της προέλευσής του.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν το πιστοποιητικό της εγγραφής τους στο τμήμα φοίτησής τους, στο οποίο θα αναγράφεται και ο τρόπος εισαγωγής τους και αντίγραφο μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίου, από το οποίο προκύπτει η επιλογή προτίμησης της αιτούμενης σχολής ή τμήματος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη η σχετική αίτηση μετεγγραφής θα υποβάλλεται από την 1η έως την 30ή Σεπτεμβρίου.
Φέτος η διαδικασία της μεταφοράς θέσης εισαγωγής θα ολοκληρωθεί στις 27 Φεβρουαρίου, με την ανακοίνωση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης του τμήματος του ΑΕΙ ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου.

Σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης των τμημάτων υποδοχής, οι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν αίτηση θεραπείας μέσα σε δέκα ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.
Ως γνωστόν, ο τρόπος με τον οποίο έγιναν φέτος οι μετεγγραφές φοιτητών έχει προκαλέσει ασφυξία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των μεγάλων πόλεων και “αφυδάτωση” στα επαρχιακά.
 

ΣτΕ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ 800 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

 

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας συμπληρωματικά στοιχεία, προκειμένου να εγκρίνει την πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατ’ εξαίρεση, αφού υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές διατάξεις που αφορούν τις προεκλογικές περιόδους.
Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν εγκρίνει τη διαδικασία των 800 προσλήψεων μέσω του ΕΣΠΑ και αναμένεται η απόφαση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία