Μια βόλτα μαγική…

perivallon-alsos4

Εκατοντάδες παιδιά είχαν την ευκαιρία να χαρούν τη φύση μέσα από τις διαδρομές που πραγματοποίησαν σήμερα στο Δημοτικό Άλσος Πεύκων (Δελασάλ), στο πλαίσιο της πρωτότυπης εκδήλωσης που διοργάνωσαν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Α΄/Βάθμιας και Β΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων των Πεύκων και του ΔΕΛΑΣΑΛ ενθουσιάστηκαν με τη γνωριμία τους με το δασικό περιβάλλον και πραγματικά χάρηκαν αυτή τη βιωματική εμπειρία.

perivallon-alsos-delasal

Με τη δράση αυτή αναδείχθηκε παράλληλα αυτός ο σημαντικός πνεύμονας πρασίνου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που αποτελεί εξαίρετο χώρο αναψυχής και περιπάτου για τους κατοίκους των Πεύκων, αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν για το δάσος και τη σημασία του ως οικοσύστημα στη ζωή μας.

Πριν τις διαδρομές στο δάσος, που πραγματικά ενθουσίασαν τα παιδιά, έγινε εκτενής ενημέρωση και συζήτηση από τις Δέσποινα Μιχελάκη και Βίκη Ιππέκη. Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έκαναν διαδρομές στο δάσος, ενώ στο τέλος έγραψαν τις εντυπώσεις τους και αποτύπωσαν την εμπειρία τους σε ποίημα και ζωγραφιές.

perivallon-alsos

Τα παιδιά συνόδευσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, εντεταλμένος για θέματα Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πεύκων Αλέκος Σιμητόπουλος, ο πρόεδρος της Β΄/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Πασιαλής και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Καίτη Αμοιρίδου, πρόεδρος του Τ.Σ. Πεύκων, Τάνια Κιουμουρτζίδου, Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη και Δημήτρης Βαφειάδης.

perivallon-alsos1