Μήνυση για τα υβριστικά συνθήματα του Thessaloniki Pride από τον υποψήφιο βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Θεόφιλο Κυριακίδη

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Θεόφιλος Κυριακίδης για την αναγραφή υβριστικών συνθημάτων σε πανό και  αγάλματα, στο πλαίσιο του  Thessaloniki Pride, το περασμένο Σάββατο. 

«Με την παρούσα μήνυση ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων προσώπων που στις 22/6/2019, στην Θεσσαλονίκη και περί ώρα 19.00 κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στους δρόμους της συμπρωτεύουσας κρατώντας πανό με υβριστικά για την πατρίδα μας συνθήματα όπως: «Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς. Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς», «Έλληνας δεν γεννιέσαι  ούτε γίνεσαι. Έλληνας καταντάς», «Ελλάδα σκάσε» κλπ» σημείωσε ο κ. Κυριακίδης στη μηνυτήρια αναφορά του. 

«Επειδή όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι βλάπτουν την τιμή και αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα, καθώς και το αίσθημα της αγάπης και περηφάνιας για την πατρίδα μας, θα πρέπει να κινηθεί ποινική δίωξη και παραδειγματική τιμωρία για όλους αυτούς, που δείχνουν τόσο απερίφραστα και χωρίς έλεγχο την περιφρόνηση για την συνταγματικά κατοχυρωμένη αγάπη προς την πατρίδα. Σε κανένα κράτος του κόσμου δεν υπάρχει πολίτης που να μην σέβεται αυτές τις ιδέες και κυρίως διαδίδει δημόσια την περιφρόνηση του και το μίσος για την χώρα που τον φιλοξενεί και τον προστατεύει» επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.