Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Σε πορεία εθνικής ανόρθωσης η χώρα -Καλύτερο το μέλλον για όλους

Η χώρα είναι σε πορεία εθνικής ανόρθωσης και το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους τους Ελληνες, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που έκανε στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις τριήμερες εκδηλώσεις και παρέστη στη δοξολογία για τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

«Σήμερα, η ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη αλλά και όλη η Ελλάδα, γιορτάζει διπλά. Γιορτάζουμε τον Άγιο Δημήτριο αλλά και την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό. Όπως πριν από 107 χρόνια, η χώρα πορεύεται σε μια νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης. Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις, χτίζουμε τις εθνικές μας συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος από τον ιερό ναό. Στη δοξολογία παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Και φυσικά, αντλούμε πάντα χρήσιμα διδάγματα από την Ιστορία. Διότι, ήταν η επιμονή και η διορατικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου που οδήγησε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, λίγες ώρες πριν φτάσουν στα όρια της πόλης τα στρατεύματα του βόρειου γείτονά μας. Με την ίδια επιμονή, την ίδια διορατικότητα χτίζουμε και σήμερα αυτό το οποίο θέλω να αποκαλώ: “Τον πατριωτισμό της ευθύνης”. Με αυτοπεποίθηση, με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με σχέδιο, πορευόμαστε με σταθερότητα σε ένα μέλλον το οποίο θα είναι καλύτερο για όλες τις Ελληνίδες, καλύτερο για όλους τους Έλληνες», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον απόηχο της αναβάθμισης της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στην οδό Αγίου Δημητρίου, αντάλλαξε χειραψίες με αρκετούς πολίτες, όπως και ευχές, λόγω της ημέρας.


Φωτογραφίες: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-se-poreia-ethnikis-anorthosis-i-hora