Μοιράζονται προεκλογικά λεφτά που ΔΕΝ υπάρχουν

Συνεχίζουν προκλητικά οι πολιτικοί, και αφού μοίρασαν 1,35 εκατ. Ευρώ ως δώρο Πάσχα στους υπαλλήλους της Βουλής, τα κόμματα πρόκειται να μοιραστούν  συνολικά επτά εκατομμύρια ευρώ ενόψει των Ευρωεκλογών.

Τη στιγμή, που το κοινωνικό μέρισμα δίνεται με το σταγονόμετρο στους δικαιούχους πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, οι «εκλεκτοί» υπάλληλοι της Βουλής μοιράστηκαν 1,35 εκ ευρώ ως δώρο Πάσχα.
 
Ως ετήσια επιχορήγηση, δόθηκε τη Μ. Τετάρτη το ποσό των 1.350.000 ευρώ, από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου, στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ), όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή.
 
Η συγκεκριμένη επιχορήγηση αποτελεί έναν μόνο από τους 14 πόρους του Ταμείου, οι οποίοι περιγράφονται αναλυτικά στον Οργανισμό Λειτουργίας του. Οι σχετικές διατάξεις, βέβαια, του Κανονισμού Λειτουργίας του Ταμείου είναι συνήθως ασαφείς και γενικόλογες, με αποτέλεσμα τέτοιου είδους μπόνους στους υπαλλήλους της Βουλής να περνάνε συνήθως απαρατήρητα.

Κάποιοι, λοιπόν, από αυτούς τους πόρους είναι εκ μέρους του κράτους ή άλλου Νομικού ή Φυσικού Προσώπου, ως δωρεές ή παροχές. Επίσης αποτελούν κρατήσεις επί των τακτικών απολαβών των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά και επιχορήγηση εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κατ' έτος "τουλάχιστον ίση με το διπλάσιο με τις εις βάρους των μετόχων διενεργούμενες κρατήσεις επί των τακτικών αποδοχών τους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον Κανονισμό Λειτουργίας.
 
7 εκατομμύρια μοιράζονται τα κόμματα ενόψει Ευρωεκλογών
 
Σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών η χρηματοδότηση θα διανεμηθεί βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών του 2009, αλλά και με τα αποτελέσματα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης.
 
Συγκεκριμένα, το 50% της χρηματοδότησης, δηλαδή 3,5 εκατ. ευρώ, θα πάει στα κόμματα που εξέλεξαν ευρωβουλευτή στις τελευταίες Ευρωεκλογές και θα δοθεί ανάλογα με τα ποσοστά τους που είχαν τότε στις κάλπες.
 
Το 10%, δηλαδή 700.000 ευρώ, θα πάει στα κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στην ελληνική Βουλή.
 
Τα κόμματα θα χρηματοδοτηθούν μετεκλογικά με το υπόλοιπο 40%, ανάλογα με τα ποσοστά που θα επιτύχουν στις εκλογές της 25ης Μαΐου.
 
Διακομματική επιτροπή: Η χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 85%
 
Στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής έγινε, επίσης, μια σύντομη συζήτηση για την τακτική χρηματοδότηση των κομμάτων. Όπως διαπιστώθηκε, η χρηματοδότηση από το 2011 μέχρι σήμερα μειώθηκε κατά 85%.
 
Συγκεκριμένα
Το 2011 ήταν 55.000.000 ευρώ
Το 2012 ήταν 21.000.000 ευρώ
Το 2013 ήταν 31.000.000 ευρώ
Το 2014 υπολογίζεται περίπου στα 7.000.000 ευρώ
Τα κόμματα συνεχίζουν να σπαταλούν το λιγοστό κρατικό χρήμα, συνεχίζοντας να ενισχύουν τους εαυτούς τους αλλά και τα δικά τους «εκλεκτά» παιδιά που κατάφεραν και διόρισαν στη Βουλή. Η ελληνική Βουλή εξακολουθεί να κινείται στο δικό της πλανήτη, αφήνοντας στον πλανήτη της ανέχειας και της εξαθλίωσης τον υπόλοιπο ελληνικό πληθυσμό.

 
Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr