Μονάδα υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος

Μια νέα μονάδα υπερβαρικής ιατρικής που στήθηκε και λειτουργεί με χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ και με δωρεά του Πάνου Μιχαήλ υποστηρίζει καθημερινά 12-14 άτομα στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης.

 

Τα εγκαίνια της μονάδας έγιναν πριν από λίγες ημέρες , η προηγούμενη μονάδα που λειτουργούσε στο νοσοκομείο , έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Βόλου, ενώ μία ακόμη στην Καβάλα, δεν έχει το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό να λειτουργήσει, όπως τόνισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος Ζήσης Τζηκαλάγιας.

 

Η μονάδα αντιμετωπίζει περιστατικά που αφορούν στη νόσο των δυτών , ενώ μπορεί να εξελιχθεί σε συνεργασία και με τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής σε ένα οργανωμένο σύστημα υποστήριξης για όσους ασχολούνται με τις καταδύσεις.

 

«Στη μονάδα αντιμετωπίζουμε προβλήματα που μπορεί να έχουν αθλητές της κολύμβησης, στρατιώτες κυρίως του Ναυτικού, ενώ η μονάδα είναι πιστοποιημένη και στο ΝΑΤΟ. Η μονάδα υπερβαρικής ιατρικής αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με τον σακχαρώδη διαβήτη και καταφεύγουν στην ακραία λύση του ακρωτηριασμού. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες αποφεύχθηκε ένας ακρωτηριασμός χάρη στη θεραπεία στη βαρυτική μονάδα του νοσοκομείου μας, τόνισε ο κ Τζηκαλάγιας.

 

Το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, θ αναπτυχθεί περισσότερο με τη λειτουργεία μίας ακόμη πτέρυγας 200 κλινών. Το μόνο εμπόδιο προς το παρόν είναι ο αποχαρακτηρισμός του αύλειου χώρου που ανήκει στο ΙΚΑ.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr