Παρακολουθούσαν δορυφορικά, με GPS, την πορεία φορτίου κοκαίνης από την Κολομβία

Δορυφορικά, με τη χρήση GPS, παρακολουθούσαν τη διαδρομή φορτίου κοκαϊνης 16 κιλών οι έμποροι της Κολομβίας, η οποία εντοπίστηκε μέσα σε κουτιά με μπανάνες σε αποθήκες εισαγωγής και διακίνησης οπωροκηπευτικών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και κατασχέθηκε.

Το φορτίο είχε ξεκινήσει από την Κολομβία και με ενδιάμεση στάση το λιμάνι Bergeggi της Ιταλίας έφτασε στον Πειραιά και κατέληξε στα …ψυγεία της λαχαναγοράς.

 

Όπως ανακοινώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπηρεσία ενημερώθηκε από την εταιρεία οπωροκηπευτικών ότι κατά τον έλεγχο κιβωτίων μπανάνας που είχαν παραλάβει, βρέθηκαν μέσα σε τρία χάρτινα κιβώτια επιμελώς κρυμμένα, ύποπτα αυτοσχέδια πακέτα.

Μετά από έλεγχο βρέθηκαν δεκατέσσερα (14) αυτοσχέδια πακέτα, περιτυλιγμένα με μονωτική ταινία και τυπωμένο λογότυπο τη λέξη «ΒOLD», που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους -16- κιλών και -820- γραμμαρίων.

Από έρευνα προέκυψε ότι το φορτίο μπανανών μεταφέρθηκε με πλοίο, από Κολομβία στο λιμάνι Bergeggi Ιταλίας.

Το εμπόρευμα, με προορισμό την Ελλάδα, φορτώθηκε σε τρία φορτηγά αυτοκίνητα, διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία πέρασαν στην Ελλάδα μέσω Πατρών.
Tην 2-5-2014 εκφορτώθηκε στην αποθήκη της εταιρείας, από όπου θα άρχιζε η διανομή του σε διαφόρους εμπόρους.

 

Επίσης, εντός ενός χαρτοκιβωτίου, βρέθηκε συσκευή εντοπισμού GPS (μέσα σε ειδικό κουτί με μπαταρία), με τη βοήθεια της οποίας η εγκληματική οργάνωση παρακολουθούσε και γνώριζε ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση του φορτίου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης εκδόθηκαν αναζητήσεις, μέσω των αρμοδίων Αρχών, για εντοπισμό και έλεγχο παρόμοιων φορτίων της ίδιας παρτίδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

 

 

Πηγή: Έθνος