Ν. Αναστασιάδης: Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο

«Οι δύο αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από τους Oίκους Αξιολόγησης Standard and Poor's και Fitch αποτελoύν την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση και η κοινωνία, ευρύτερα, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς για τη χώρα μας, οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αν και επισήμανε ότι οι αναβαθμίσεις από μόνες τους δεν σηματοδοτούν και το ξεπέρασμα της κρίσης, πρόσθεσε:  

«Λαμβάνοντας, όμως, υπόψη τις τρεις διαδοχικές θετικές αξιολογήσεις της τρόικας, τη σημαντική βελτίωση των επιδόσεων του δεκαετούς κυπριακού ομολόγου που, από το 14,6% που ήταν τον Ιούνιο του 2012, έπεσε στο 5,6% σήμερα, καθώς και τα εγκωμιαστικά σχόλια του διεθνούς οικονομικού Τύπου, μπορούμε να πούμε ότι δημιουργείται ένα ασφαλές υπόβαθρο για τις προοπτικές που διανοίγονται για να επανέλθει η κυπριακή οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης το συντομότερο δυνατόν».

Ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι η σκέψη της κυβέρνησής του είναι στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που βιώνουν την ανέχεια της οικονομικής κρίσης.

«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να πούμε ότι ξεπεράσαμε τα προβλήματα, όμως οι αναβαθμίσεις αποτελούν επιβεβαίωση του γεγονότος ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο» καταλήγει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική