Ν. Βούτσης και Κ. Γαβρόγλου κατέθεσαν στεφάνια στο Πολυτεχνείο

ΦΩΤΟ: ΑΜΠΕ/ SAITAS PANTELIS

ΦΩΤΟ: ΑΜΠΕ/ SAITAS PANTELIS

Στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στον ιστορικό χώρο του ιδρύματος, λίγο μετά τις οκτώ το πρωί, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας και η νεολαία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι οι αγώνες του Πολυτεχνείου «δεν πρέπει να ξεχαστούν» και πρέπει «να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε». «Πάντοτε η τιμή ανήκει σε αυτούς τους πρωταγωνιστές» πρόσθεσε.

«Τιμούμε με σεβασμό και απέραντη ευγνωμοσύνη τα παιδιά που έπεσαν εδώ. Σε μια συγκυρία που δοκιμάζεται η δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη ελπίζουμε τα οράματά τους και οι θυσίες τους να μην έχουν πάει χαμένα» νέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας.

«Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των νέων ανθρώπων που έδωσαν και την ψυχή τους για να υπάρξει δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αναγνωρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες. Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι και θα ολοκληρωθούν με την επιτυχία την επόμενη περίοδο μέσα από τη σκληρή μάχη την οποία δίνουμε» ανέφερε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Το «παρών» έδωσαν επίσης οι πρώην υπουργοί Παιδείας Νίκος Φίλης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ενώ αντεγκλήσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ομάδας νεαρών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.