Νέα πρωτοποριακή μέθοδος αρθροπλαστικής θα εφαρμοστεί στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, οι νεότερες τεχνολογίες και οι χειρουργικές τεχνικές που αφορούν την αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι τεχνικές μικρής επεμβατικότητας (MIS), με ελάχιστο πόνο και απώλεια αίματος, αλλά και κινητοποίηση του ασθενή τις πρώτες 24ώρες, θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αρθροπλαστικής Ισχίου και Γόνατος (MAST-2) που οργανώνεται από την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του ΑΠΘ στο Γ.Ν.”ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν.”ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί η πρωτοποριακή μέθοδος αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος, με νοσηλεία μόνο 24ωρών, η οποία θα πραγματοποιείται σύντομα από το πανεπιστημιακό ιατρικό προσωπικό της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γ.Ν.”ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”.

Στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 300 ορθοπαιδικοί χειρουργοί, καθώς αποτελεί το αναγνωρισμένο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Ορθοπαιδικής Εταιρείας (EFORT). Επίσης, είναι αναγνωρισμένο από την Πανευρωπαϊκή Εταιρεία Ισχίου (EHS), ενώ αποτελεί τον επίσημο Εκπαιδευτικό Φορέα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, της αρθροπλαστικής ισχίου τύπου Exeter.

Το MAST-2 ανακοινώθηκε επίσημα στο Website της EFORT και κοινοποιήθηκε σε 33.000 Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς στην Ευρώπη. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00, στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν.”ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”. Επίσημος Ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Γενικός γραμματέας του EFORT, Καθηγητής Per Kjaersgaard-Andersen.

Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο: www.mas-th.gr