Νέες μάχες στην Ουκρανία – Υποχωρούν οι φιλορώσοι

Έκρυθμη παραμένει και σήμερα η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία καθώς από το πρωί σημειώνονται νέες ανταλλαγές πυρών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μια νεκρή γυναίκα και έξι τραυματίες.

 

Κι ενώ τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι αναφορές για υποχώρηση φιλορώσων από το Σλαβιάνσκ, η Μόσχα απαντά στις ουκρανικές κατηγορίες για υποκίνηση των γεγονότων με νέο φρικιαστικό βίντεο από την τραγωδία της Οδησσού.

Σύμφωνα με το Russia Today, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σήμερα τραυματίστηκαν μετά από επίθεση σε φυλάκιο στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών στα ουκρανικά στρατεύματα μετά από συγκρούσεις με φιλορώσους αντάρτες σε αρκετές πόλεις.

Το BBC κάνει λόγο για υποχώρηση φιλορώσων ανταρτών έξω από το Σλαβιάνσκ καθώς ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις καταστολής στην ανατολική Ουκρανία.

Στο Σλαβιάνσκ οι καμπάνες των εκκλησιών ηχούν από το πρωί ειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο ενώ πυρά συνεχίζουν να εκτοξεύονται εκατέρωθεν. Το Reuters μεταδίδει ότι τέσσερα ασθενοφόρα έχουν φτάσει στην περιοχή ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 τραυματισμένους ουκρανούς στρατιώτες.

 

Νέο βίντεο – σοκ από την Οδησσό

Χθες, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, κατονόμασε την αστυνομία ως υπεύθυνη για το τραγικό μακελειό στην Οδησσό και ανακοίνωσε πως καρατομήθηκαν οι υπεύθυνοι.

Δεν παρέλειψε πάντως να επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως τα επεισόδια ήταν αποτέλεσμα της παρουσίας Ρώσων πρακτόρων στην Ουκρανία.

 

Απαντώντας στις κατηγορίες, σήμερα η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο από τα δραματικά γεγονόταό.

Το βίντεο δείχνει νεοναζί να αποτελειώνουν με ρόπαλα τους εγκλωβισμένους του φλεγόμενου κτιρίου των συνδικάτων, στο οποίο αναζητούσαν καταφύγιο.

Οι άτυχοι πολίτες πηδούσαν από τα παράθυρα και κατέληγαν στο έδαφος τραυματισμένοι, για να λάβουν τα τελειωτικά χτυπήματα από ομάδες εθνικιστών που τους περίμεναν με όπλα και ρόπαλα.

 

 

 

Πηγή: Έθνος