Νέες συναντήσεις με τους θεσμούς

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχουν σήμερα Τετάρτη οι εκπρόσωποι των θεσμών, στο πλαίσιο του νέου γύρου διαπραγμάτευσης για το β’ πακέτο των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Στις 4 το απόγευμα οι εκπρόσωποι των θεσμών θα συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και στις 8:30 θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στις 17:00 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και οι εκπρόσωποι των δανειστών με αντικείμενο τον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Η τελευταία πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προβλέπει την απόσχιση των δικτύων μεταφοράς από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά τους σε εταιρεία ιδιοκτησίας κατά 100% του Δημοσίου.
Ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα της αποζημίωσης της ΔΕΗ για το διαχωρισμό του κλάδου καθώς και το μάνατζμεντ της νέας εταιρείας για το οποίο η θέση της κυβέρνησης είναι να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η Αθήνα θα πρέπει να έχει συμφωνήσει για τα 13 προαπαιτούμενα του νέου πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να εγκριθεί η υποδόση στις 18 Δεκεμβρίου.