ΝΥΤ: Μέχρι την Παρασκευή θα έχει λεφτά η Ελλάδα

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας απασχόλησαν δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, στο οποίο επισημαίνεται ότι τα χρήματα της χώρας φτάνουν μέχρι την Παρασκευή.

 

«Καθώς η Ελλάδα πασχίζει να βρει λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η συνάντηση υποδηλώνει ότι η Αθήνα ενδέχεται να διατηρεί ακόμα ελπίδες για αναδιάρθρωση του χρέους της που αγγίζει τα 303 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το άρθρο.

 

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι ασφυκτική, με την κυβέρνηση να αντλεί χρήματα από κρατικούς φορείς για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, επισημαίνει το άρθρο, προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου οικονομικών, η χώρα έχει επαρκή ρευστότητα μέχρι την Παρασκευή.

 

Το δημοσίευμα εστιάζει ακόμη και στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Lee C. Buchheit, τον νομικό σύμβουλο που χειρίστηκε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012

 

«Αν και προσέλκυσε σχετικά μικρό ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ, συγκριτικά με τις συναντήσεις του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Μάριο Ντράγκι και τον Αμερικάνο ομόλογό του Τζακ Λιου», ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει την εν λόγω συνάντηση ως εξαιρετικα κρίσιμη.