Τόμσεν: Μέχρι τον Ιούνιο τα δημοσιονομικά της Ελλάδας

Υπάρχει κάποια δυναμική στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, όμως ο δρόμος για το τέρμα είναι ακόμη μακρύς, δηλώνει ο Πολ Τόμσεν, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ευρώπη, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

 

«Υπάρχει λίγο περισσότερη ώθηση στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση για μερικές ημέρες», ανέφερε ο Πολ Τόμσεν σύμφωνα με την Handelsblatt. .

«Πρόκειται για θετική εξέλιξη και μας δίνει λόγο να ελπίζουμε», δήλωσε ο Πολ Τόμσεν, πρόσθεσε όμως ότι οι δύο πλευρές απέχουν ακόμη «πολύ από τον στόχο» και ότι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ώθηση για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Στη συνέντευηή του, ο Τόμσεν προειδοποιει ότι τα δημοσιονομικά της Ελλάδας ίσως να διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο: «Το βάρος των αποπληρωμών που έπεται για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει προηγουμένως να καταλήξουμε σε συμφωνία ώστε να μπορέσουν να καταβληθούν νέα δάνεια βοήθειας».

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη προειδοποιεί πάντως να μην υποτιμούνται οι κίνδυνοι που θα δημιουργούνταν από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται ότι ένα Grexit δεν θα δημιουργούσε προβλήματα».