Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη με τους μαθητές του Ασβεστοχωρίου

pylaia-xortiatis-dimarxos-mathites

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε. Θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας…». Διάλογο πολιτισμένο, αλλά ζωντανό, αυθόρμητο και χωρίς περιορισμούς για τα προβλήματα του σχολείου και της γειτονιάς τους είχαν την Τετάρτη (11/11/2015) το πρωί οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου με τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη πρόθυμο να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις τους, να βρει λύσεις και να διαλευκάνει όλες τους τις απορίες.

Ήταν η καθιερωμένη συνάντηση του κ. Καϊτεζίδη με τους μαθητές του σχολείου που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Φέτος έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος  «Erasmus Plus» με θέμα «Βήματα της Παγκόσμιας Ιδιότητας του Πολίτη» και την ειδική ενότητα «Μετανάστευση και Δημοκρατία», στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από εφτά χώρες της Ευρώπης.

Οι μαθητές εκπροσωπώντας αυτή τη φορά όχι μόνο την τάξη τους, αλλά όλους τους μαθητές του σχολείου, εκτός από τις δικές τους ερωτήσεις μετέφεραν προς τον δήμαρχο και τις γραπτές ερωτήσεις των μαθητών από τις υπόλοιπες τάξεις.  Μίλησαν για τα λειτουργικά προβλήματα του σχολείου τους, όπως η θέρμανση με φυσικό αέριο, η πρόσβαση των μαθητών ΑμεΑ σε όλους τους χώρους, η «έξοδος κινδύνου», η αντικατάσταση φωτιστικών, η ανακαίνιση των WC, τα δίχτυα στις εστίες και τις μπασκέτες κλπ, καθώς και για ζητήματα που αφορούν την γειτονιά τους όπως τα αδέσποτα, τους κάδους, τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές, τον καθαρισμό των πινακίδων από τα γκράφιτι κλπ, ζητώντας από τον δήμαρχο να δώσει λύσεις.

Συγχαρητήρια στους μαθητές για τις εύστοχες ερωτήσεις τους που μάλιστα ορισμένες τον… δυσκόλεψαν έδωσε ο κ. Καϊτεζίδης σημειώνοντας «Εμείς ως δήμαρχος και ως δήμος θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για όλα τα θέματα δίνοντας άμεση προτεραιότητα στα πιο σημαντικά, όπως ο φωτισμός, η θέρμανση, οι ράμπες για την πρόσβαση των μαθητών ΑμεΑ στους χώρους του σχολείου. Θα ήθελα όμως να κάνουμε μία συμφωνία: εμείς θα τα φτιάξουμε, αλλά εσείς θα τα προσέχετε! Θα φροντίζετε να μην καταστραφούν και το ίδιο θα ζητάτε ευγενικά και από τους άλλους».

Την ικανοποίηση τους μαζί με τα παιδιά εξέφρασαν o διευθυντής του σχολείου Νίκος Βουδρισλής και η δασκάλα της τάξης Ελισάβετ Αγγελικίδου, που ευχαρίστησαν το δήμαρχο για τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό ποιοτικού διαλόγου που διδάσκει στην πράξη στους μαθητές την έννοια της δημοκρατίας. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους αφού ξεναγήθηκαν στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη, επισκέφτηκαν το Αμφιθέατρο του δημαρχείου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο και το Ολυμπιακό Αθλητικό κέντρο.