Ο ήλιος καθαρίζει το νερό στη Σαντορίνη

Με την αξιοποίηση αδρανών υλικών απ αυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως στη φαρμακολογία και καλλυντιολογία και με τη βοήθεια του ήλιου μπορεί να καθαριστεί το βρώμικο νερό, τα λύμματα , τα βιομηχανικά απόβλητα ακόμη και η ατμόσφαιρα, τονίζει στο radio1d.gr ο διοργανωτής του Διεθνούς Συνεδρίου σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, καθηγητής Χημείας στο ΑΠΘ Ιωάννης Πούλιος.

 

Το διεθνές συνέδριο, με τίτλο: «8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ηλιακής Χημείας και Φωτοκατάλυσης: Περιβαλλοντικές Εφαρμογές» διοργανώνεται από τα Τμήματα Χημείας του Α.Π.Θ. και Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 25 έως και το Σάββατο 28 Ιουνίου του 2014, στο ξενοδοχείο, «Makedonia Palace», στη Θεσσαλονίκη.

 

Διεθνούς φήμης ερευνητές κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα ανακοινώσουν περιβαλλοντικά αποτελεσματικές  και καινοτόμες διεργασίες καθαρισμού νερού και αέρα. Όπως τόνισε ο κ Πούλιος ήδη θα ξεκινήσει στη Σαντορίνη μια μονάδα καθαρισμού αστικών λυμμάτων με την ηλιακή διεργασία , η οποία στηρίζεται στη συγκεκριμένη καινοτόμο μέθοδο. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr