Οι ανθοπώλες κήρυξαν τον «λουλουδοπόλεμο» στον Μπουτάρη για τα τέλη φωτιά

Προεκλογικά ο Μπουτάρης υποσχέθηκε όχι θα μας στηρίξει. Ελεγε ότι αγαπά τα Λουλουδάδικα. Περνούσε πάντα από δω. Ολοι θέλουν, βλέπετε, να πρωτοπορήσουν. Δεν γίνεσαι όμως πρωτοπόρος με το…σκουλαρίκι. Πλέον δεν περνά.

Μας έστειλε πεσκέσι τον Καπόν (σ.σ.: αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης) και τα τσουχτερά δημοτικά τέλη.

Ας κοπιάσει πάλι τώρα που έρχονται εκλογές». Η Κυριακή Σισμανίδου, που έχει ανθοπωλείο στα γραφικά Λουλουδάδικα, είναι έξαλλη με τη διοίκηση Μπουτάρη. Οι ανθοπώλες της περιοχής βρίσκονται σε αντιδικία τα τελευταία χρόνια με τον δήμο, αφού ζητούν τη μείωση των δημοτικών τελών και πέφτουν πάνω σε πεισματική άρνηση. Ετσι σταμάτησαν να πληρώνουν από το 2010 και έχουν προσφύγει από κοινού στα διοικητικά δικαστήρια.

«Για 120 τ.μ. που καταλαμβάνουμε όλες οι επιχειρήσεις στα Λουλουδάδικα τα δημοτικά τέλη ξεπερνούν τον χρόνο, μαζί και με τα πρόσημα, τα 60.000 ευρώ.
Πού να τα βρούμε να τα δώσουμε; Δεν βγαίνουμε, θα δουν τι θα πάθουν στις εκλογές» τονίζει ο Νίκος Σισμανίδης. «Δεν είμαστε ούτε έμποροι ηρωίνης ούτε όπλων για να μας αντιμετωπίζουν με τέτοιες καμπάνες» τονίζει, εξηγώντας ότι αυτό δεν είναι πια τέλος πεζοδρομίου αλλά ενοίκιο. Για το δικό του κατάστημα το ετήσιο κόστος σε δημοτικά τέλη φτάνει, όπως λέει, τα 18.000 ευρώ.

«Είμαστε πέντε επιχειρήσεις πια στα Λουλουδάδικα. θέλουμε μείωση των δημοτικών τελών ή μάλλον εξομοίωση. Δεν είναι δυνατόν για τα τραπεζοκαθίσματα λίγο πιο πέρα να ζητάνε 130 ευρώ το τ.μ. και για μας το ποσό αυτό να είναι 400 ευρώ» τονίζει από την πλευρά του ο Δαμιανός Δήμου, για το μαγαζί του οποίου τα δημοτικά τέλη φτάνουν τα 10.000 ευρώ και με προσαυξήσεις και πρόστιμα τα 14.500 ευρώ. Εν όψει των δημοτικών εκλογών, ο ίδιος θέλει να στείλει ένα μήνυμα στη διοίκηση Μπουτάρη. «Ας σκύψουν πάνω στον κόσμο. Πάνω στην αγορά. Δεν βλάπτει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους».

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία