Όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι…

sxoleia-ergasies-neapoli

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Τα σχολικά κτίρια που θα υποδεχτούν τους μαθητές έχουν γίνει ήδη αντικείμενο παρεμβάσεων συνεργείων του δήμου, που προχώρησαν, όπου χρειαζόταν, σε εργασίες συντήρησης και επισκευής, ανταποκρινόμενοι και σε σχετικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στα σχολεία του δήμου για τον καθιερωμένο αγιασμό, όπου θα δώσουν το «παρών» ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και δημοτικοί σύμβουλοι.

«Θέλοντας να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί και με κίνητρο τη δημιουργία των πιο σύγχρονων και ποιοτικών συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία, βάζουμε προτεραιότητες στον τομέα των σχολικών υποδομών που απαιτούνται, προκειμένου οι σχολικές κοινότητες να απολαμβάνουν σύγχρονα κτίρια, αξιοπρεπή και ‘‘χαρούμενα’’, κτίρια που φέρνουν ποιότητα στη σχολική ζωή, σχολεία πλήρως εξοπλισμένα με τον πλέον σύγχρονο διδακτικό εξοπλισμό. Και η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα σχολεία του δήμου μας είναι τέτοια που θα τη ζήλευαν ακόμη και τα πιο ακριβά ιδιωτικά συγκροτήματα, και είμαστε υπερήφανοι για αυτό, αλλά συγχρόνως και χαρούμενοι που όλα αυτά ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σχολικών οικογενειών, και αξιοποιούνται με επιτυχία από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές», επισημαίνει σε μήνυμα του ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.

Επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία

Στο πλαίσιο αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα, η αντιδημαρχία Μικροέργων, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προχώρησε στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα ώστε να υποδεχτούν τους μαθητές.

sxoleia-ergasies-graffiti

Η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε με τον τρόπο αυτό σε αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που υποβλήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που αναγνωρίστηκε από τις σχολικές κοινότητες. Κι αυτό καταγράφηκε και κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2017, όπου διευθυντές σχολείων εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για τη συνεργασία με το δήμο και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών της.

Συγκεκριμένα, εργασίες έγιναν στα 3ο-6ο Δ.Σ. Συκεών, στο 10ο Δ.Σ. Νεάπολης, στο 8ο Δ.Σ. Νεάπολης, στα 8ο-10ο-11ο Νηπιαγωγεία Νεάπολης, στο 1ο Δ.Σ. Αγίου Παύλου, στο 1ο Δ.Σ. Πεύκων, στα 2ο-4ο  Δ.Σ. Πεύκων, στα 2ο-5ο Νηπιαγωγεία Πεύκων, στο 3ο Δ.Σ. Πεύκων, στα 1ο-5ο Δ.Σ. Συκεών, στα 1ο-5ο-13ο Νηπιαγωγεία Συκεών, στο 7ο Νηπιαγωγείο Συκεών, στο 4ο Νηπιαγωγείο Συκεών, στο 8ο Δ.Σ.  Συκεών.

Εκτεταμένες εργασίες έγιναν και σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στα σχολικά κτίρια του Γυμνασίου Πεύκων, του Λυκείου Πεύκων, των 1ου-3ου Γυμνασίων Νεάπολης, 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, 4ου-5ου Γυμνασίων Νεάπολης, 1ου Λυκείου Νεάπολης, 2ου Λυκείου Νεάπολης, Πειραματικών Γυμνασίου και Λυκείου, Ε.Κ-ΙΕΚ-ΕΠΑΛ, 1ου Γυμνασίου και 2ου Γυμνασίου Συκεών, 3ου Γυμνασίου Συκεών, 4ου Γυμνασίου ΕΠΑΛ, 1ου Λυκείου Συκεών, 2ου Λυκείου Συκεών.

Οι εργασίες αφορούσαν κυρίως σε ελαιοχρωματισμούς, εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, μονώσεις και επισκευές εγκαταστάσεων, υδραυλικές εργασίες, κ.ά. Από τις παρεμβάσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτή στο 1ο Δ.Σ. Αγ. Παύλου όπου έγινε η αποκατάσταση της φέρουσας ικανότητας του κτιρίου, με τον προϋπολογισμό να ξεπερνά τις 74.000 ευρώ και να καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο, ενώ στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Συκεών τοποθετήθηκαν κλιματιστικά μηχανήματα.

Σχολικές τσάντες για τα «πρωτάκια»

Την ίδια ώρα, παιδάκια που θα πάνε φέτος Α΄ Δημοτικού Σχολείου με χαμόγελα και ικανοποίηση  καμάρωναν τις ολοκαίνουριες σχολικές τσάντες που τους χάρισε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου (Αγ. Στεφάνου 26, Νεάπολη).

sxoleia-ergasies-aithousa-taksi

Πρόκειται για μια χορηγία της οικογένειας Καρασταύρου που διατηρούσε βιβλιοπωλείο σε χωριό των Σερρών και αποφάσισε να παραχωρήσει τσάντες και βασικά σχολικά είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τα είδη αυτά διανεμήθηκαν στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια μιας μικρής γιορτής, στα παιδάκια των οικογενειών που στηρίζει η κοινωνική αυτή δομή.

«Η δράση αυτή προστέθηκε στη σειρά των δράσεων που αναλαμβάνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο σύνολό τους οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας, με στόχο να ανακουφίσουν τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Πόσο μάλλον τώρα, που ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, οι οικογένειες αυτές καλούνται να βρουν ένα αξιοσέβαστο ποσό για σχολικά είδη», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιος Τσακιρίδης.